CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ahilik Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ahilik Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Görgöz "Bu hafta Ahilik Haftası. Keşke esnafımız, zanaatkarlarımız mutlu, huzurlu, kazançlı durumda olsaydı da, Ahilik Haftasını layıkıyla kutlayabilseydik.  Akp Saray İktidarı, ekonomide  uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle esnafımızın güvenini tamamen yitirmiştir.  Tüm olumsuzluklara rağmen, Ahilik Haftasını kutluyoruz. Bereketli günlerin gelmesine vesile olmasını diliyoruz. " dedi.

Görgöz'ün açıklaması şöyle:

"CHP İktidarında esnafımız için neler yapacağımızı değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyorum: 
1- Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Böylece esnafın tüm sorunlarını tek yerde çözeceğiz.
2- Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz. Esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracağız.
3- Esnafın sırtındaki borç yükünü hafifleteceğiz. Esnafımızın pandemi döneminde kullandığı kredileri, faizsiz şekilde ve ödeme gücüne göre taksitlendireceğiz.
4- Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu kuracağız. Kağıt üstünde kurulmuş olmasına rağmen bir türlü hayata geçmeyen “Esnaf Ahilik Sandığı” yerine “Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu” kuracağız. Fon, ekonomik ya da sektörel kriz durumlarında, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacak. İflas durumunda belli bir dönem esnafa düzenli gelir sağlayacak.
5- Kira stopajını kaldıracağız, 
6- Küçük esnafımızı koruyacağız, haksız rekabeti önleyeceğiz. Bunun için zincir marketler ve AVM’lerin çalışma gün ve saatlerini yeniden düzenleyeceğiz. 
7- Esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı kesintiye uğramayacak. BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız.
8- 2000 yılından önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı tanıyacağız. 
Esnaflarımız, zanaatkarlarımız ülkemiz ekonomisinin belkemiğidir.  
Sonuna kadar esnafımızın yanındayız.