CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2. Belediye Çarşısının yıkımı işinde çarşı esnafının kandırıldığını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2. Belediye Çarşısının yıkımı işinde çarşı esnafının kandırıldığını söyledi. Görgöz, "Şimdi biz bu ihalenin her şeye rağmen yapılmasına mı yanalım, yoksa akp il başkanının ihale ertelendi deyip, vatandaşı kandırmış olmasına mı yanalım?" dedi.

 

YALÇIN GÖRGÖZ'ÜN AÇIKLAMASI...

Geçtiğimiz hafta yaptığımız basın açıklamasında, 2. Belediye Şehir Çarşısı için Afyon Belediyesinin yıkım kararı aldığını, burada bulunan işyerleri için hak sahiplerine m2 ye 2500-3000 TL teklif edildiğini, bu fiyatların piyasa şartlarına göre çok düşük olduğunu, esnafımıza sahip çıkıp haklarını koruyacağımızı dile getirmiştik. Sonrasında 2. Belediye Şehir Çarşısına giderek esnaflarımızla buluşup, onları dinleyip, birlikte durum değerlendirmesi yapmıştık. 

Ertesi gün beni belediye çarşısı esnafları aradı; “sizin bizi ziyaret edip sahip çıkmanız, sesimizi duyurmuş olmanızın çok yararı oldu. Bugün Akp il başkanı aradı, 16 Kasım Çarşamba günü yapılacak “yıkım ihalesinin” ertelendiğini söyledi. Allah sizden razı olsun” diyerek yıkım ihalesinin ertelendiğini söylediler. 

Biz de bunun doğru bir karar olduğu söyleyerek memnuniyetimizi dile getirdik. 
16 Kasım Çarşamba günü akşamı bir de baktık ki, 2. Belediye Şehir Çarşısının “yıkım ihalesi” yapılmış. 

Şimdi biz bu ihalenin her şeye rağmen yapılmasına mı yanalım, yoksa akp il başkanının ihale ertelendi deyip, vatandaşı kandırmış olmasına mı yanalım? 

Bu yaşanan olay, iktidarının çalışmalarına trajikomik bir örnek olarak gösterilebilir. Ancak diğer taraftan baktığımızda, iktidar partisinin yani Akp’nin genel başkanını temsil eden bir il başkanının, şehrin esnafına ihale ertelendi demesine rağmen ihalenin yapılmış olması düşündürücü bir durumdur. Bu durumda ya ihale iptal edilmeli, ya da akp il başkanı görevinden istifa etmelidir. 

Söyledikleri kabul görmeyen il başkanı, CHP’ne ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na söz söylemeyi, karalamayı ihmal etmiyor. 

Akp il başkanı bir açıklamasında; “Ancak bugün görüyoruz ki kendilerini bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsilcileri olduğunu ifade ederek pazarlayan ve bunu yaparken de bu milletin değerlerini fütursuzca kullanan insanların bu teröristlere başta gezi eylemleri, cezaevi ziyaretleri olmak üzere her türlü desteği verenlerle aynı ortamda olmanın tatsızlığını yaşıyoruz. Bu terör örgütünün adeta siyasi temsilciliğini yapan HDP’nin de bu ülkede siyaset yapmasını asla tasvip etmiyoruz. Bu terör saldırısında Amerika’daki icazet ziyaretinden döndükten sonra ‘Kasım ayını bekleyin’ diye tweet atan zatı da bu millet asla unutmayacak.” ifadelerine yer verdi. 

Ben buradan CHP’yi tanıyamamış olan il başkanına, tanıması için yardımcı olayım. 
CHP lüks otellerin lobilerinde değil, Kurtuluş Savaşının ateşinde doğmuştur. Bizler, emperyalizme başkaldıran büyük önder Mustafa Kemal’in, İsmet İnönü’lerin, Kazım Karabekir’lerin, Fevzi Çakmak’ların, Kuvayı Milliyecilerin torunlarıyız. Bununla da gurur duyuyoruz. 

Sizler de, Vahdettinlerle, Damat Feritlerle “keşke Yunan galip gelseydi” diyen Fesli Deli Kadirlerle gurur duyuyorsunuz. İşte farkımız burada! 

Gezi, son yüzyılın en masum halk hareketidir. Bunların karizmasını çizdiği için unutamıyorlar. Bu da gayet normaldir. 

Siz icazet almak için aşındırdığınız Pensilvanyanın yolunu iyi bilirsiniz. Fetoyla boy boy fotoğraf çektirenleri, biat edenleri, önünde secde duranları da biz iyi biliriz. 

Biz, 1968’de Dolmabahçe önünde demirleyen ABD’nin 6. Filo gemisine defol diyerek Amerikan askerlerini denize dökerken, siz bu ülkenin devrimci gençlerine saldıranların, canlarına kıyanların tarafında olanlarsınız. 

Siz İmralı-Kandil arasında mekik dokuyanlara destek verirken, biz bu gizli ilişkilerinize karşı çıkanlarız. Oslo’yu, Habur’u unutmadık, terörist başının kardeşini TRT 1’e çıkartıp destek istediğinizi de unutmadık! 

Biz, 1969’da İsrail’e ve destekçisi Amerika’ya karşı Filistin’e giderek mazlum Filistin halkına destek veren Denizlerin, Mahirlerin yoldaşıyız. 

Siz ise İsrail’den Yahudi Cesaret Madalyasını alanlardansınız. 

Kimse ama hiç kimse CHP’yi ve CHP’lileri, her hangi bir terör örgütüne ya da teröre destek vermekle ilişkilendiremeye kalkamaz, bağdaştırmaya kalkamaz. Buna asla izin vermeyiz. 

Biz, siyasette kullanılan üslubun, dilin çok önemli olduğa inanıyoruz. Herkesin özellikle siyaset yapanların dikkat etmesi gerektiğinin de altını bir kez daha çizerek belirtiyoruz. 

Partimize katılımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün Yeniden Refah Partisinin Afyon’daki kurucu il başkanı İbrahim Derviş Suna ve arkadaşları aramızdalar. 
Değerli başkan ve arkadaşlarıma Baba Ocağına, CHP’ne hoşgeldiniz diyorum. Birlikte daha güçlüyüz, birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız, başaracağız. Hayırlı uğurlu olsun. 

Gidiyor gitmekte olan haramilerin saltanatı, 
Geliyor gelmekte olan halkın iktidarı.