CHP Afyonkarahisar Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Kocatepe Anıtına çelenk sundu.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

CHP Afyonkarahisar Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Kocatepe Anıtına çelenk sundu.

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, burada bir basın açıklaması yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"103 yıl önceydi.. 16 Mayıs 1919’da  Gazi Mustafa Kemal 9. Ordu Müfettişi olarak Samsun’a gidiyordu.

Beşiktaş İskelesi’nden bir motorla Kız Kulesi açıklarında mavi sularda bekleyen Bandırma Vapuru’na bindi...Bu vapur, bütün coğrafyanın kaderini değiştirecek aydınlığı taşıyordu. 

16 Mayıs’ta başlayan ve Ülkemizin yazgısını belirleyen, bu önemli yolculuk, üç gün sürdü. 

İşgal kuvvetlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, ulusal direnişi örgütlemek için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı. 

Atatürk’ün “benim doğum günüm” dediği 19 Mayıs, Anadolu’ya dalga dalga yayılacak olan bağımsızlık ateşinin ilk yakıldığı gündür. 

Mustafa Kemal’in önderliğinde başlayan bu tarihi yolculuk, Kuvayı Milliyenin gücüyle Türkiye’yi bağımsızlığa, özgürlüğe, çağdaşlaşmaya ve demokratikleştirmeye taşımıştır. 

103 yıl önce ülkemizin bağımsızlığına karşı olanların, o günkü İngiliz, Amerikan uşaklarının uzantıları, yani şimdiki siyasal iktidar bu şanlı zaferimizi, laik cumhuriyetimizi bir türlü hazmedemedi, benimseyemedi.

Gençlerimizin ay yıldızlı bayraklarda, şiirlerle kutlamalar yapması, gerici yobazları sürekli rahatsız etti. Bu yüzden de ağır benzetmelerle halkı milli bayramlarımızdan soğutmak istediler. Milli Eğitim Şûrası’nda bile tartıştırıp 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması yolunu açmaya çalıştılar. 

Ama tam tersi oldu. Başta gençlerimiz olmak üzere halkımız bunların asıl amaçlarının ne olduğunu anladı, Ata’sına daha çok sahip çıkmaya, ulusal bilinç kazanmaya devam etti. 

Laik Türkiye Cumhuriyeti gençliği, bugüne kadar hiç böylesine ilgisiz, yalnız bırakılmamıştı.

Milyonlarca gencimiz işsiz. Üniversiteli gençlerimiz umutlarını yitirmek istemiyor. Ancak bu iktidarın yaşattıkları onları yurtdışında çare aramak zorunda bırakıyor. En çokta yargıya olan güvensizlikleri, onların başka ülkelerde yaşam hayalleri kurmaya zorluyor. 

Biliyorsunuz Gezi Direnişi davaları yıllarca sürdü, sanıkları aklandı. Ancak yargının siyasallaştırılmasıyla yeniden yargılanmaları ve aklananların cezalandırılması kararı alındı. Buradan bir kez daha yüksek sesle dile getiriyorum; 
HEPİMİZ GEZİ’DEYDİK
GEZİ DİRENİŞİ ONURUMUZDUR

Geçtiğimiz günlerde bir hukuksuzluk örneği daha yaşadık. İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl önce attığı twitlerden dolayı siyaset yapma yasağı getirildi. 25 yıl aradan sonra, İktidarın elinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi alınmıştı. Bunda en büyük katkıyı yapanlardan biri de elbette CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu idi. İstanbul’u kaybetmiş olmayı bir türlü hazmedemeyenler, il başkanımızı cezalandırarak adeta rövanşı alma derdinde olduklarını bir kez daha ortaya koymuş oldular. 
Bizler, Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız. 

Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi.. “Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek!

21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de büyük  Mitingimiz var. Mitingimize tüm halkımız davetlidir. İlçe örgütlerimiz gitmek isteyen partililerimiz, vatandaşlarımız için araç hazırlığı yapıyorlar. Merkez ilçe başkanlığımız da araç çıkartacak. Gitmek isteyenler ilçe başkanlığımızla temasa geçebilirler.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum. "