İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Zafer Kalkınma Ajansı ve Bilim Kahramanları Derneği ile yapılan Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı Gönüllü Mentorluk Protokolü çerçevesinde 9-16 yaş arasına yönelik Türkiye'de Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla uygulanan 16. Sezon FIRST LEGO League Afyonkarahisar Turnuvalarına katıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Zafer Kalkınma Ajansı ve Bilim Kahramanları Derneği ile yapılan Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı Gönüllü Mentorluk Protokolü çerçevesinde 9-16 yaş arasına yönelik Türkiye'de Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla uygulanan 16. Sezon FIRST LEGO League Afyonkarahisar Turnuvalarına katıldı.





Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Afyonkarahisar Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Milli Eğitim MüdürüMetin Yalçın, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Zafer Kalkınma Ajansı TR33 Bölgesi illeri Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak ile Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Erzurum illerimizden çok sayıda öğrenci katıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, böylesine büyük ve kapsamlı bir organizasyonun ilimizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmalarında; " Amacımız, ortaokul ve Liseler düzeyinde yapılan bu etkinliklerle öğrencilerimizin kabiliyet ve yeteneklerini, ulusal ve uluslararası düzeyde, çağın bilim ve teknolojisine uygun bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Tüm takımlarımıza ilimize hoş geldiniz diyor katılımlarınızdan ve yaptığınız güzel çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum" dedi.Törende konuşan Afyonkarahisar Vali Mustafa Tutulmaz: "Gelecek ve umut bilimdedir. Artık devletlerin, milletlerin gücü bilimde elde ettiği başarı ile ölçülüyor. İnşallah sizlerde bilimin değişik alanlarında yapacağınız buluşlarla önümüzdeki süreçte Türkiye'de ve dünyada söz edilen kişilerden olacaksınız. Bu katkılarınızla da ülkemize ve insanlığa büyük fayda sağlamış olacaksınız. Bu organizasyonu sağlayan ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.Etkinliğe YENEP sponsorlarından ASELSAN Lider Mühendis Dr. Okan Erdoğan, Arçelik Garage Müdürü Celal Vatansever, YENEP gönüllü mentorlerinden Habitat Derneği Dijital Dönüşüm Programı Koordinatörü Nurdan Sezer, Insider Yazılım Mühendisi Nedim Yılmaz jüri üyesi olarak katılım sağladı.Turnuvaların ilk gününde ortaokul ikinci gününde ise lise öğrencileri olmak üzere toplamda 61 takım.  City Shaper (Şehri Şekillendir) temasında geliştirdikleri projelerle, robot tasarım, proje ve öz değerler olmak üzere 3 kategoride jüri karşısına çıktı.Jüri toplantıları sonunda Şampiyonluk, Araştırma, Yenilikçi Çözüm, Sunum, Takım Çalışması, İlham Verici Takım, Duyarlı Profesyonellik, Strateji ve Yenilikçilik, Mekanik Tasarım, Programlama, Robot Performans Birincilik, Yükselen Yıldız, Aslan Koç ödülleri sahiplerini buldu. İlk gün toplamda 4 takım 14-15 Mart 2020 tarihinde İzmir'de gerçekleştirilecek ulusal turnuvaya çıkmaya hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve protokol üyelerinin kazanan takımlara ödül takdimi ile tören sona erdi.