Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin ŞENOL, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şubesinden bazı yetkililerin Türk Eğitim-Sen’ i ve Türkiye Kamu- Sen’ i darbeci hayranı, darbe sevici olarak nitelemelerine sert tepki gösterdi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin ŞENOL, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şubesinden bazı yetkililerin Türk Eğitim-Sen’ i ve Türkiye Kamu- Sen’ i darbeci hayranı, darbe sevici olarak nitelemelerine sert tepki gösterdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:



Sosyal medya hesaplarında Türk Eğitim-Sen’ i ve Türkiye Kamu- Sen’ i “darbeci hayranı, darbe sevici” olarak göstermek kimsenin haddi değildir.

Sendikalar, üyesi olan olmayan çalışanların siyasal görüşüne bakmaksızın; ücretlerin artırılması, çalışma süresinin kısaltılması, izin sürelerinin artırılması, yaşama ve çalışma koşullarının geliştirilmesi ve hiçbir hak kaybına uğramaksızın iş güvencesi sağlanması için uğraşır, bu konumuyla sendikalar, kitle örgütleridir.

Elbette ki, muktedirler önünde eğilmekten bel fıtığı olmuş bu dalkavukların, bellerini doğrultup haksızlık karşısında dik durmasını, başlarını kaldırıp gerçekleri görmesini bekleyemeyiz. Tehditle, baskıyla, şantajla kamu görevlilerini ekmekleri ile vicdanları arasında tercih yapmaya zorlayanların, memurlarımızın sorunlarına eğilecek ferasetleri de olamaz.

Bir menfaat gördüğünde kul köle olan, güçlü olanın etekleri altına saklanan, sahiplerini kızdırma korkusuyla, toplu sözleşmelerde taleplerini dile getirmekten dahi aciz kalanlara sessiz kalacak değiliz.

Yalancılığın ötesine geçmiş, ar damarı çatlamış, yüzsüzlükte seviye atlamış olanlar, bize erdem ve değerden bahsedemez.

Biz, Memur-Sen’in sahte kahraman yöneticileri gibi kapalı kapılar ardında memur hakkı pazarlayacak sonra da çıkıp “Tarihi başarı elde ettik” diyecek tıynette de değiliz.

Kaldı ki, fırsatçı yaklaşımlarla, her türlü ahlaki değeri ayaklar altına alıp, memurları korkutarak, olmadık vaatlerle sendikal ve kişisel menfaat devşirmeye kalkışacak kadar alçak oğlu alçak da değiliz.

“En iyi ne bilirsin? diye sormuşlar alime; “Haddimi bilirim” demiş.

Her devirde yön değiştiren, söz değiştiren, ilke değiştiren ama sendikacılıkta rengi sarıdan öteye gidemeyen bu zevatlara, “Eğer gerçekten bir erdeminiz varsa önce haddinizi bilin” diyoruz.

Haddini aşanlara, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlara, her devrin adamlarına Necip Fazıl’ın “Sana alçak diyemem, çünkü alçaklık da seviye belirtir, sen çukursun, çukur!” sözünden başka bir niteleme yakışmamaktadır.

Kurulduğunuz 1992 yılından beri söylediğimizi her zaman olduğu gibi bugün de doğrudan, kimseden medet ummadan, kimseye sığınmadan yine yüzünüze söylüyoruz.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 2 nolu üniversite şubesi son günlerde Facebook “Ebs Afyoniki” ve Şube Başkanının şahsi twitter sosyal medya hesaplarından sürekli olarak, İftira, Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama fiillerinden dolayı Afyonkarahisar Türk Eğitim-sen Şubesi olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunduk. 06.04.2021

Rabbim, bu müfterileri ıslah etsin.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

Nizamettin ŞENOL

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı


Türk Eğitim Sen'i darbecilikle suçlayan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 2 Nolu Şube Başkanı Vehib Gülseren ve tvitleri: