Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle BuluştuTürkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle Buluştu


Tüm büyük barındırma sağlayıcıları bir bayi barındırma programı sunar ve yüzeyde her şey harika görünse de, araştırmaya başladığınızda altında birçok potansiyel dezavantaj olabilir. Size ilk tavsiyemiz, her satıcının ayrıntılı yazısını okuyun düşündüğünüz programdır. Mevcut tüm belgeleri dikkatlice inceleyin ve mevcut limitler hakkında bilgi alın. "Sınırsız" kelimesini duyabileceğiniz kadar, hosting dünyasında hiçbir şey gerçekten sınırsız değildir.
Çoğu sağlayıcı iki şeye önem verir: disk alanı ve aylık fiyat. Disk alanı genellikle 10 GB ile 100 GB arasında değişir. Hesabınızda kaç tane web sitesi barındırabileceğinizi belirlediği için önemlidir. Barındırabileceğiniz sitelerin sayısı genellikle "sınırsız" olarak etiketlenir, ancak aslında kullanılabilir disk alanıyla sınırlısınızdır.
Fiyat genellikle aylık bazdadır ve genellikle 10,00 USD ile 50,00 USD arasında değişir. Aylık fiyata bakarken gerçekten dikkat edilmesi gereken şey, sözleşmenin süresidir. Örneğin, reklam %50 indirimle "9.99$" diyebilir, ancak bu promosyon teklifinden yararlanabilmek için üç yıl önceden kaydolmanız gerekebilir.
En iyi barındırma sağlayıcısını ararken göz önünde bulundurmanız gereken diğer faktörler şunlardır:
1- Yazılım platformu - sunucu yazılım mimarisini ve uygulamalarınızı çalıştırıp çalıştıramayacağınızı görmek çok önemlidir. ASP komut dosyalarını çalıştırmanız gerekiyorsa, bir Windows sunucusu edinmelisiniz. Bununla birlikte popüler seçim, LAMP yığınına gitmektir - Linux, Apache, MySQL ve PHP.
2- Müşteri desteği - genellikle insanlar tarafından gözden kaçırılan bir diğer önemli husus. Buradaki soru şudur: Son müşterileriniz için ilk destek hattı kimdir? Onlar için destek hizmetini kim sunacak? Çoğu bayi barındırma sağlayıcısı, gerçek bayileri için destek sunarken, onlar da kendi müşterilerini desteklemelidir. Sunucular ile alakalı da çok fazla sorunuza da aynı anda destek sunabilirken vds nedir cevabı ile alakalı da sizlere sıkça sorulan sorular kısmından detaylı yanıt sunmaktayız.
3- Çevrimiçi vitrin - gerçek bir mağaza olmadan satış yapamazsınız, değil mi? Kaydolduğunuz bayi barındırma programı, kendi barındırma web sitenize kolayca ekleyebileceğiniz bir çevrimiçi vitrin sağlamalıdır. Potansiyel müşterilerinizin web sitenizde barındırma hesapları sipariş etmelerine ve hizmetlerini gerçekten sattığınız barındırma sağlayıcısının sunucularında açmalarına izin vermelidir.
4- Web sitesi geçişi - ücretsiz bir web sitesi geçiş hizmeti, yeni müşteriler çekmeye yardımcı olur, bu nedenle gerçek sunucunuz bunu sağlıyorsa bu iyi bir şeydir. Yapıp yapmadıklarını ve gerçek koşulların ne olduğunu kontrol edin.
5- E-posta - e-posta hizmetinin son müşterileriniz için açacağınız barındırma hesaplarına dahil olup olmadığını veya bunun için ekstra ödeme yapmanız gerekip gerekmediğini sorun.
6- Yedeklemeler - müşteri hesaplarınızın planlarıyla birlikte günlük yedek alıp almadığını veya bunun için ek ödemeler gerektirip gerektirmediğini kontrol edin.
Hosting bayisi olmak için ne kadar sermayeye ihtiyacım var?
Bu, iş yapmaya karar verdiğiniz bayi barındırma ortağına bağlıdır. Tipik olarak, 10 USD ile 100 USD arasında herhangi bir yere mal olacak bir aylık barındırma paketi anlaşmasına kaydolmanız gerekir. Çevrimiçi bir vitrini olan gerçek bir barındırma web sitesi oluşturmanız gerekir ve bunu kendi başınıza yapamazsanız, bu size çok pahalıya mal olabilir. Fiyatlar, projenizin ölçeğine bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir, bu nedenle burada belirli bir sayı yazmayacağız.
Ücretsiz araçlardan başka bir şey kullanmadan baştan sona bir web barındırma bayi sitesi oluşturma sürecinde size rehberlik edecek bir dizi eğitim ve video hazırladık. Örnek web sitemizi hayalhost.com adresinde görebilirsiniz. WordPress ve Elementor tabanlıdır. İşte eğitimimizin bir bölümünün bağlantısı.
Bu, birlikte gitmeye karar verdiğiniz bayi barındırma sağlayıcısına bağlıdır. Tekliflerin çoğu, sizin (bayi) son müşterileriniz için hesaplar oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan "Web Host Manager" (WHM) adlı yazılımla birlikte gelir. Dezavantajı ise WHM'nin ücretli bir yazılım olan cPanel'e bağlı olması ve bu tür yazılımları kullandığınızda herhangi bir fiyat artışından etkilenmenizdir. Sağlayıcılar bu artan masrafları bayilerine devretmek zorunda kalırlar ve bu da bayi paketinizin aylık ücretini artırır.