İlk Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Afyonkarahisar’ın yanı sıra bölgeye de hizmet edecek. Aynı anda 30 acil hastaya müdahalenin mümkün olacağı hastanede 10 adet VIP oda bulunacak. Afyon Kocatepe Üniversite (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak, birkaç ay sonra hizmete girmesi beklenen İlk Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni protokole gezdirdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin bulunduğu inceleme gezisinde AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü bilgi verdi.
AKÜ Rektörü Solak, yurt içi ve yurt dışında hasta kabul edecek hastanede, her türlü imkanın mevcut olacağını ifade etti. Yedi katlı olan hastanenin içerisinde Türkiye’de sadece birkaç hastanede bulunan yürüyen merdiven ile robotik sistem olacağını anlatan Rektör Solak, her türlü ihtiyaca cevap verilebileceğini kaydetti. Hastanenin ihalesinin 22 Ocak 2010 tarihinde yapıldığını ve maliyetinin 30 milyon lira olduğunu belirten Rektör Solak, çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Rektör Solak, “Hastanemizin alt yapı ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firmamız öncelikle hastanenin çevre, otoyol, park ve otoparklarının inşaatını tamamlamaktadır. Hastanemizi kendi binasına paralel olarak, çevre düzeniyle birlikte eylül ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.
Hastanenin kapasitesi ve verilecek hizmetlerle ilgili bilgiler veren Rektör Solak, “Hastanemizin 10 odası VİP, 40 odası tek yataklı ve 70 odası da çift yataktan oluşuyor. Ayrıca 25 cerrahi yoğun bakım yatağı ve 10 ameliyathanenin bulunduğu hastanemizin arka yüzünde aynı anda 30 acil hastaya hizmet verilebilecek bir ortam bulunmaktadır. Yani, aynı anda 30 acil hasta geldiğinde hastalara sıra bekletmeden müdahale edilebilecek. Dolayısıyla sağlık alanında başta ilimiz olmak üzere bu bölgeye ciddi anlamda rahatlık ve ciddi biçimde imkan sağlamış olacağız” dedi. ALİ KEMAL AKAN (İHA)