Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gün FM’de konuştu. Koronavirüse karşı herkesi tedbirli olmaya davet eden Eroğlu, “Hepimiz tedbirlere uyalım. temizlik, maske ve mesafeye dikkat edelim” dedi.

Toplumun temeli Ailedir

2021 yılının ilimizde Aile Yılı ilan edilmesi nedeniyle ailenin önemine değinen Eroğlu, “Aile bir toplumun temelini ve hücresini oluşturan en önemli yapı taşıdır. Beşeriyet tarihine baktığımızda aileye ehemmiyet veren, aile müessesesini güçlü tutan milletler, hem daha güçlü, hem de daha mutlu olmuştur. 2021 Afyonkarahisar Aile Yılının da çok başarılı ve faydalı geçeceğine olan inancım tamdır” diye konuştu.

Aile yapısının sağlamlığı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, “Tarihe baktığımızda toplumların ve devletlerin ayakta kalması, varlıklarını devam ettirmesi ancak aile yapısının sağlamlığı ile mümkün olmuştur. Aile kurumunun bekası ise, aile fertlerinin aralarındaki sevgi, saygı, sadakat, adalet, güven, mahremiyet gibi pek çok ahlaki ve nesilden nesile aktarılan örf ve adetlerimizin hayata geçirilmesine bağlıdır. Bu sebepten dolayı, son derece büyük ehemmiyet taşıyan bu güzel projeye ben de destek vereceğim” dedi.

Büyük yatırımlar ile turizme imza atıyoruz

Ayazini’ni Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte gezdiklerini söyleyen Eroğlu, “Ayazini’nde yapılan çalışmalar çok güzel. Burası Frig Vadisi’nin merkezi. Daha önce orada yaptığımız Emre Gölü var. Sn. Valimiz Ayazini’ni ele aldı. Muazzam tesisler yapılıyor. Tesislerin birçoğu bitmiş. Burada yer alan işadamlarımıza çok teşekkür ederim. Sonra Ayazini’ne geçtik. Vatandaşlarımız bizi coşkuyla karşıladılar. Dünyanın merkezi neresi diye sorduğumda buradaki tüm vatandaşlar Ayazini diye karşılık verdiler. Ayazini tarih ve tabiatın buluştuğu bir mekan. Büyük yatırım yapıldı. Sn. Valimize ve Vali yardımcılarımıza, milletvekillerimize emekleri için teşekkür ederim. İnşallah Haziran’da çalışmalar bitiyor. Tüm vatandaşlarımızı Ayazini’ni görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Bayraktar’dan destek istedim

Teknofest çalışmalarını değerlendiren Veysel Eroğlu “Afyonda yapılan toplantı sonrasında eniştemiz Selçuk Bayraktar ve yakın dostum Özdemir Bayraktar ile görüştüm. Büyük Taarruz’un 2022 de 100. yıl olması sebebiyle talebimizi ilettik. Motokros organizasyonunun sorunsuz halleden ilimizin bu konulardaki karnesi ortada. Spor Kulüplerinin kamp merkeziyiz. Tatil dışında doğal tarihi güzelliklere bezenmiş bir iliz. Bu arada kış turizminde çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Şuhut Sandıklı arasındaki Kumalar Dağını kış turizmine açmaya çalışacağız. Kar kalınlığı ve karın kalma süresi yeterli olan bir alan. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımız ve Valimiz ile birlikte toplantı yapacağız. Bu konuda yatırım talep edeceğiz” dedi.