Veysel Eroğlu 1 Mayıs ile ilgili mesaj yayınladı.


Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” tebrik ediyorum.


Bizler, “işçinin ücretini alın teri kurumadan verin” diyen bir medeniyetin temsilcileri olarak son 19 yılda emekçi kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını gözetmeye mes’elelerini devletimizin imkânları dâhilinde çözmeye gayret ettik.

Emeği, alın terini ve helal kazancı yücelten, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışın temsilcileri olarak, ülkemizin mutlu ve müreffeh geleceğine yürüyüşünde çalışanlarımızın emeklerinin tam karşılığını almalarına, çalışma şartlarının iyileştirilmesine, hak ettikleri hayat kalitesine kavuşmalarına büyük ehemmiyet veriyoruz.

Emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde etti…

Hükümet olarak 19 yıldır işçi ve emekçilerimizin sorunlarına her zaman samimiyetle çözüm üretmeye çalıştık. İstihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri, programı hayata geçirdik. Bu anlayışla, emekçilerimiz ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde ettiler.

Hükümetimiz; bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde esnafımızın,
işçi kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur. Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneği
başta olmak üzere vatandaşlarımıza 60 milyar TL’nin üzerinde destek verilmiştir. Afyonkarahisar’ımız da “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında 307.083.129 TL gibi önemli bir destek almıştır.


Bu düşüncelerle; 1 Mayıs’ın her inançtan, her kültürden insanın kardeşçe yaşadığı bu coğrafyada; barışın, huzurun ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını diliyorum.
Ülkemizin kalkınması, istikrar içinde gelişip büyümesi yolunda çok büyük roller üstlenen bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, 1 Mayıs'ın milletçe kucaklaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.