AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Afyonkarahisar için 2020 yılını değerlendirdi ve 2021 hedeflerini anlattı...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Afyonkarahisar için 2020 yılını değerlendirdi ve 2021 hedeflerini anlattı...

İŞTE O AÇIKLAMA:



2021 AFYONKARAHİSAR’IN YILI OLACAK…

2021 Yılının Ülkemiz ve Afyonkarahisar’ımız İçin Hayırlara ve Berekete Vesile Olmasını Rabbimizden Niyaz Ediyorum…

Hayat bir su misali akıp giderken bir koca yıl daha geride kalmıştır. Bu durum insanoğlunda bir hüzne dönüşürken yeni ve ümitlerle dolu koca bir yılın gelişi ise heyecana sebep olmaktadır. 2021 yılının, hemşehrilerime, ülkemize, İslam Âlemine ve bütün beşeriyete hayırlar getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.

2020 yılında bilhassa covid-19 salgını ülkemizi ve bütün Dünya’yı derinden etkilemiştir. Bu sebeple covid-19’dan hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, halen hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar diliyorum

Ancak zaman akıp gidiyor, hayat devam ediyor.

Afyonkarahisar’a 30 Milyar TL’lik Muazzam Bir Yatırım Gerçekleştirdik…

2020 yılı her ne kadar üzücü hadiselerle geçmiş olsa da hizmetler bakımından özellikle Afyonkarahisar’da büyük proje ve yatırımların devam ettiği bir yıl olmuştur. Biz her daim bu şehrin birer hizmet neferi olarak gece – gündüz demeden ilimiz için şevk ve heyecanla çalışıyoruz.

Son 18 yılda ilimize takriben 30 milyar TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımızı adeta yatırımların merkezi haline getirdik. Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından tarım ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik.

Güçlü Sağlık Altyapımız ve Hastanelerimizle Covid-19’la Etkin Mücadele Ettik…

2003 yılından itibaren şehir merkezimiz ve ilçelerimize kazandırdığımız hastane ve sağlık tesisleriyle covid-19 sürecinde vatandaşlarımıza etkin sağlık hizmeti sunuyoruz. İlimizde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2003 yılında %40 iken, 2020 yılında %98’e yükselmiştir.

Afyonkarahisar’a ülkemizin en modern ve ileri teknoloji ile donatılmış hastanelerini kazandırdık. Bunlardan bazıları;

• Devlet Hastanesi (400+200 Yataklı),

• 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

• Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi,

• Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi

Ayrıca bütün ilçelerimizde çok sayıda sağlık tesisini tamamlayarak hizmete aldık. Çok önemli sağlık tesislerinin de inşaatları devam etmektedir. Bu büyük sağlık tesisleri ve ilimizin sahip olduğu şifalı termal suları ile ülkemizin ve Dünya’nın pek çok yerinden hastalar Afyonkarahisar’a tedavi olmaya gelmektedir.

Eğitimde Büyük Hamle Yaptık, İlimize İkinci Üniversiteyi Kazandırdık…

AK Parti Hükümetlerimiz döneminde, eğitim her zaman en öncelikli konulardan biri olmuştur. Bütçeden her yıl olduğu gibi 2021 yılında da en fazla payı eğitime ayırdık. 2003 yılında 5.126 olan derslik sayısı, son 18 yılda yaptığımız yeni dersliklerle 7.481’e yükselmiştir. Aynı şekilde öğretmen sayısı da takriben iki katına yükselmiştir. Yavrularımız eğitim öğretim yılının ilk günüde ders kitaplarını ücretsiz olarak masalarında bulmaktadır. Son 18 yılda 50,4 milyon TL maliyetinde 30,1 milyon adet ders kitabı ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Ülkemizin de en köklü üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitemize, dönemimizde büyük ehemmiyet verilmiş ve 5 yeni fakülte daha kazandırılmıştır. Büyük gayretlerimiz neticesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile söz verdiğimiz üzere ilimize ikinci üniversiteyi kazandırdık. Sağlık Bilimleri Üniversitemiz 2018 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede alanında en çok gelişim gösteren üniversitelerden biri olmuştur. Ayrıca her iki üniversitemiz öğrencileri için KYK yurtlarında yatak sayısını 2.620’den 14.079’a yükselttik.

Bütün Yollarımız Afyon Gaymağı Gibi…

İç Anadolu Bölgesi ile Ege Bölgesini, Marmara Bölgesi ile de Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayan Afyonkarahisar’ımıza ulaşım alanında büyük yatırımlar kazandırdık. Son 18 yılda bölünmüş yol uzunluğunu 10 kattan fazla arttırarak 54 km’den 568 km’ye yükselttik. Özellikle ilimize kazandırdığımız çevre yolu ve Karahisari Tüneli gibi projelerle ulaşımı çok daha kolay hale getirdik.

Uluslararası Zafer Bölgesel Havalimanı, ülkemizin 4.büyük havalimanı olup Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet etmektedir. İlimizin özellikle beklediği projelerden biri de Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesidir. İnşaat çalışmaları devam eden bu mega proje ile Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası ise 1 saat 30 dakikaya düşecektir.

Baraj, Gölet ve Sulama Yatırımlarında Dünya Rekoru…

İlimizin su kaynaklarını damlasına kadar değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için son 18 yılda muazzam yatırımlar yaptık. Bu makatla 2003 yılından günümüze kadar 41 baraj ve 23 gölet olmak üzere toplam 64 biriktirme yapısı inşa ederek bir Dünya rekoruna imza attık. Bu barajlardan biri de ülkemizin sayılı barajlarından biri olan Çay Barajıdır.

Bir ziraat şehri olan ilimizde 612.000 dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 650 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Şehir merkezimizin ve bütün ilçelerimize menba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağladık. Özellikle bu covid-19 salgını döneminde musluklarımızdan kesintisiz su akmasının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır.

1938 yılından beri bir hayal olan Akarçay’ı ıslah ederek şehrimizin incisi haline getirdik.

 İlimizi Gıda Üretiminde Merkez Haline Getirdik…

Bütün Dünya’da salgın döneminde en önemli konulardan biri gıda arz ve güvenliği olmuştur. Yapmış olduğumuz yatırımlar neticesinde Afyonkarahisar, gıda üretim sektöründe et, süt, yumurta gibi ürünlerin üretiminde lider şehir haline gelmiştir. Ülkemizde yumurta borsası ilimizden belirlenmektedir.

Afyonkarahisar teknolojik seranın merkezi olmuştur. İlimizde kurulan teknolojik seralarda üretilen domatesler yurt dışına ihraç edilerek ülkemize ve ilimize döviz kazandırılmaktadır. Afyonkarahisar’ın meşhur kirazı Çin’e kadar ihraç edilmektedir.

Bizde Hizmet Aşkı ve Memleket Sevdası Bitmez…

Afyonkarahisar’ı Ege’nin yıldızı yaptık. Ama biz de hizmet aşkı ve memleket sevdası bitmez. Yeni hedeflerle ilimizi, ülkemizin ve Dünya’nın en gelişmiş, refah seviyesi artmış şehirlerinden biri yapma gayreti içerisindeyiz. Özellikle ilimiz, sahip olduğu tabii ve kültürel zenginlikler, termal suları ve ulaşım bakımından ülkemizin kavşak noktasında olması gibi muhteşem farklılıkları ile büyük bir turizm altyapısına sahiptir. Biz de şehrimizin bu kaynaklarını değerlendirmek için 7 kalemde turizm hamlesi başlattık. Bu kalemlerden bazılarını hayata geçirdik, bazılarında ise çalışmalarımız devam ediyor. Bu turizm başlıkları;

 

  1. Termal Turizm
  2. Sağlık Turizmi
  3. Kongre Turizmi
  4. Kış Turizmi
  5. Tabiat Turizmi
  6. Spor Turizmi
  7. Tarih ve Kültür Turizmidir.

Hedef Türkiye’nin En Mutlu İli Olmak…

Afyonkarahisar, ülkemizin en mutlu iller sıralamasında ikinci sırada bulunmaktadır. Biz özellikle son 18 yılda ilimizin imarı, alt ve üst yapı çalışmaları velhasıl bütün yatırımlar noktasında inkılap niteliğinde yatırımlar yaptık. Bundan sonra bu yatırımlarla birlikte özellikle şehrimize manevi ve sosyal bakımdan değer katacak projeleri uygulayacağız.

“2020 yılı, Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından ilimizde Sevgi Yılı” olarak ilan edildi ve hep birlikte muazzam bir çalışmayı yıl boyunca gerçekleştirdik. Afyonkarahisar şehir merkezi, ilçeler ve köylere kadar sahiplenilen bu proje, salgına rağmen Afyonkarahisar Valiliğimizin koordinasyonunda bütün kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesiyle başarıyla gerçekleştirildi. Bu projeye katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle vatandaşlarımız arasında sevgi, hoşgörü, selam ve saygının geliştiğini görmek bize büyük bir moral ve mutluluk vermektedir.

2021 yılı ise Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından “Aile Yılı” olarak belirlenmiştir. Malum olduğu üzere aile toplumun temelidir. Adeta hücresidir. Aile bir toplumu oluşturan en mühim yapı taşıdır. Bir toplumda aile ne kadar sağlam ve düzgün olursa o toplum da o kadar sağlam ve düzgün olur.

Bir bina, okul, yol, baraj inşa ederken plan ve projeler hazırlanıyor. Bu projeleri uygulayacak bir proje takımı oluşturuluyor. Bu projenin bütün safhaları ele alınarak bir iş planı hazırlanıyor. Baştan sona kadar denetimi yapılıyor. Fakat sosyal mes’eleler çok daha önemli olmasına rağmen bu tür bir plan-proje ve denetim yapılmıyor. İşte tam bu noktada Afyonkarahisar Aile Yılı ile kimin, neyi, ne zaman yapacağı tek tek belirlenerek aile müessesinin tehlikelere karşı tahkim edilmesi sağlanacaktır. Ben Afyonkarahisar Aile Yılı projesinin kadim memleketimizde aile yapısının daha da güçlenmesine vesile olacağına olan inancım tamdır.

İstiklal Harbimizin kazanıldığı toprak olan Afyonkarahisar’ımızın fedakâr ve yardımsever insanları her şeyin en güzeline layıktır. 2021 yılının bütün hemşehrilerimize sağlık, sıhhat ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Su Gibi Aziz Olunuz…

 

Prof. Dr. Veysel EROĞLU