Türkiye'de 1120'ci mağazasını Afyonkarahisar'da açan Vestel'in açılışına Ahmet Nazif Zorlu'da katıldı.rnrnTürkiye’de toplam bin 120 mağazaya ulaşan Vestel’in 360. konsept mağazası Afyonkarahisar’da açıldı. Açılışa Zorlu Holding ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Türkiye’de 1120’ci mağazasını Afyonkarahisar’da açan Vestel’in açılışına Ahmet Nazif Zorlu’da katıldı. Türkiye’de toplam bin 120 mağazaya ulaşan Vestel’in 360. konsept mağazası Afyonkarahisar’da açıldı. Açılışa Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu da katıldı. Kurtuluş Caddesi üzerinde hizmet verecek olan Vestel’in 360. konsept mağazasının açılışına vatandaşların da ilgisi yoğundu. Mağazanın açılışında konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Afyonkarahisar’daki konsept mağazanın diğer mağazaların en iyisi olduğunu söyledi. Açıkgözoğullarına teşekkür ettiğini dile getiren Ahmet Zorlu, sektörünün küresel oyuncuları arasında yer alan Vestel’in, üstün rekabet gücünün yansıması olarak mağazalaşmada da çıtayı yükseltmeye devam ettiğini ifade etti.
Konsept mağazalarda bütün Vestel ürünlerini bir araya getirerek, geniş bir skalada tercih imkanı yarattıklarını ifade eden Zorlu, bu yılki hedeflerinin her zamankinden daha yüksekte olduğunu bildirdi. Vestel’in 137 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ve üst üste 7 yıl Türkiye’de ihracat şampiyonu olduğunu aktaran Zorlu, bu seneki ihracatlarının yüzde 30 artarak 4 milyar dolara ulaşmak olduğunu kaydetti.
18 yıl önce Vestel’i aldıklarında ancak 380 bin televizyon ürettiğini anlatan Ahmet Zorlu, şimdi ise 20 milyonun üzerinde cihaz ürettiklerini ve bunu da 137 ülkeye ihraç ettiklerini bildirdi.
Mağazanın açılışına; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Afyonkarahisar’da Açıkgözoğlu ailesi tarafından açılan Vestel mağazasının açılışına Afyonkarahisar Protokolünün yanı sıra  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu’da katıldı. “Dost teknoloji” Vestel, mağazalaşma stratejisine Afyon’da açtığı konsept mağazayla devam ediyor. 500 metrekare genişliğindeki mağaza, Türkiye’de toplam 1120 mağazaya ulaşan Vestel’in 360. konsept mağazası olma özelliğini taşıyor. Vestel’in Afyon mağazasının açılışında bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Sektörünün küresel oyuncuları arasında yer alan Vestel, üstün rekabet gücünün yansıması olarak mağazalaşmada da çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Müşterilerimize en yakın noktadan temas etmek amacıyla ürünlerimizi onların yanı başlarına kadar taşıyoruz. Konsept mağazalarımızla bütün Vestel ürünlerini bir araya getirerek, geniş bir skalada tercih imkânı yaratıyoruz” diye konuştu.   “Ayda ortalama 20, 2012 yılında toplam 200 mağaza” Açılış töreninde konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ise, Vestel’in 81 ile yaygın satış ağını 2012’de açtığı yeni mağazalarla genişletmeye devam ettiğini ifade etti. Yüngül “Mağazalaşma hızı rekabette önemli yer tutuyor. Ayda ortalama 20 yeni mağaza açarak sene sonuna kadar toplam 200 yeni mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz”dedi.  Tüketicileri Vestel’in tüm ürün modelleriyle buluşturabilmek ve daha farklı bir hizmet deneyimi sunabilmek için yeni konsept mağazaları hizmete açarken, mevcut mağazaları da daha geniş mekânlarda yenilediklerini belirten Yüngül, “Dost teknoloji Vestel olarak satış noktalarımızı daha çekici kılmayı, mağazalarımızda yer alan interaktif teknolojilerle tüketicilerimize daha keyifli bir alışveriş fırsatı sunmayı hedefliyoruz” dedi. Vestel beyaz eşya, tüketici elektroniği, bilişim ve klima ürün gruplarının tamamının yer alacağı Afyon konsept mağazasında 400 ayrı ürün çeşidi sergilenecek.