Milletvekilleriyle bürokratları sık sık karşı karşıya getiren ‘protokol krizi’ne hükümet el koydu. Milletvekillerinden gelen şikayetler üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla 81 il valisine gönderilen genelgede ‘Milletvekillerine, devlet protokolündeki konumlarına uygun davranın’ talimatı verildi.   Akşam Gazetesi’nden Hakkı Kurban’ın haberine göre, ‘Başkent Dışında Tören, Kutlama ve Karşılamalar’ başlıklı genelgede şu satırlar öne çıktı:
– MÜRACAATLARIYLA İLGİLENİN: Türk Milletinin temsilcileri olan milletvekillerinin vatandaşlarımızın çeşitli problemlerine muhatap oldukları ve çözüm bekleyen meseleleri kamu kurum ve kuruluşlarına iletmelerinin istendiği bilinmektedir. Bu bağlamda, kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin görevleri ile ilgili olarak kendilerine intikal edecek her türlü müracaatla ilgilenmeleri ve mevzuata uygun olarak neticelendirmeleri görevlerinin gereğidir.
– OTOPARKTA ÖNCELİK VERİN: Bu görevlerin yerine getirilmesinde nezaket kurallarına uygun olarak hareket edilmesi ve milletvekillerine devlet protokolündeki konumlarına uygun davranılması ve  otoparklarda araçlarına öncelik sağlanmalı
– PROTOKOLDE YER AÇIN: Başbakan ve Bakanların katılımıyla yapılacak resmi tören, kutlama, açılış merasimi ile ziyaret programlarının o ilin milletvekillerine önceden haber verilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacaktır. Programlara katıldıkları takdirde, eski bakanlar ve milletvekillerine de protokolde yer verilmelidir.
– DİNİ MEKANLARA ZİYARET UYARISI: Toplumun tüm kesimlerinin katılımının sağlanması bakımından; dini bayramlarda bayramlaşmaların valilik ve kaymakamlıklara ait binalarda veya vali ve kaymakamların belirleyeceği yerlerde yapılması ve bayramlaşmayı müteakip belirlenecek yerlerin ziyaret edilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.