Afyonkarahisar Valiliği görevine atanan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ilk toplantısını vali yardımcıları ve kaymakamlarla gerçekleştirdi.

Vali yardımcılarından yürütülen çalışmalara dair bilgiler alan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, kaymakamlardan da ilçelerin genel durumunu içeren detayları aldı.

Bu Şehir İçin Birlikte Dertleneceğiz

Toplantıda konuşan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri doğrultusunda inşallah bundan sonraki süreçte Afyonkarahisar’ımıza nice güzel hizmetleri birlikte kazandıracak, bu şehir için birlikte dertleneceğiz. Gastronomi alanında dünyanın 36, Türkiye’nin 3 şehrinden biri olan, termal zenginliğiyle Türkiye’nin önde gelen illerinden olan, yine Türkiye’nin en mutlu 2. Şehri Afyonkarahisar’da sizlerle olmaktan son derece memnun olduğumu belirtmek isterim. Ülkemizin en ücra noktasından en merkezi konumuna kadar her noktası bizler için kutsaldır, özeldir. Anadolu’nun kapısı, medeniyetlerin kesiştiği, Büyük Taarruz zaferinin başladığı, tarihi ve kültürel mirası, turizm potansiyeli, ekonomisi ve daha birçok değeri ile ülkemizin göz bebeği kadim şehrimiz Afyonkarahisar’a, inşallah bundan sonraki süreçte de sizlerle uyumlu ve koordineli çalışarak, devletimizin bizlere verdiği imkânlar dâhilinde en iyi hizmetleri kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Kadın ve Çocukların Korunmasında Daha Etkin Rol alacağım

Yeni hedeflerinden de bahsede Vali Yiğitbaşı: “Kadını; sosyo-ekonomik yapımızın güçlenmesinde, sağlıktan eğitime, sanattan spora, bürokrasiden siyasete her alanda aile ve toplumumuzun öznesi olarak gören, kadına verilen değeri, aileye, topluma ve tüm insanlığa gösterilen bir değer olarak kabul eden bir Vali olarak görev sürem boyunca kadın kooperatiflerimizin güçlenmesinde, ailenin ve çocukların korunmasında daha etkin rol alacağımı belirtmek isterim. Aynı şekilde suç ve suçluyla mücadele kadar, kadın hak ve özgürlüklerinin önündeki en büyük engellerden biri olan şiddete karşı mücadelemizi “sıfır tolerans” ilkesiyle toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle sürdürmeyi amaçlıyoruz. Afyonkarahisar’ı en huzurlu, en güvenli şehir olmanın yanında kadın ve çocukların korunduğu, şiddete, ayrımcılığa maruz kalmadığı bir şehir haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yolumuz Uzun, Sorumluluğumuz Büyük

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Afyonkarahisar’da gönüller inşa ederek, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirerek, bulunduğumuz makamların kutsallığını ve ehemmiyetini göz önünde bulundurarak, arkamızda derin izler bırakabileceğimize yürekten inanıyorum. Yolumuz uzun, sorumluluğumuz büyük, heyecanımız Afyonkarahisar için. Hepimiz için güzel bir çalışma dönemi diliyor, teşekkür ediyorum. “

Vali Yiğitbaşı nasıl bir çalışma dönemi yürüteceğini ve mesai arkadaşlarından beklentilerini de ayrıntılarıyla paylaştı.