Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya Dinar’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden Hanife Kaçar hakkında CHP’li vekillerin Vali ve Kaymakam hakkındaki iftiralarına karşı olayın aslını anlatan gündemdışı 1 dakika açıklama yaptı.

Milletvekili Ali Özkaya; Geçen hafta burada Afyon Dinar’daki bir yangında vefaat eden teyzemizle ilgili haksız suçlamalar istinat edilmişti. Dinar’da ilk defa Romen kardeşlerimize 2011 yılında 300 metre kare arsa içinde 110 müstakil konut yapıldı. Söz konusu konutlar tamamı Romenlere ve Başbakanlık tarafından en yüksek indirimle % 30’un üzerinde bir indirimle yapıldı.

Hanife Kaçar teyzemize’de 2012 yılında bir müstakil konut verilmiş ancak kendisi listesini noter’den bir 3’üncü şahsa satarak bunu almamıştır. Oğlu’da aynı şekilde konutunu almamış, kamulaştırma bedelini alarak parasından ayrılmış, ve gece kondusunun olduğu bölgeye gelmiştir.

Dolayısıyla hem hükümetimizin, hem Valiliğimizin, hem Kaymakamlığımızın her türlü yardımı yapması, Sosyal yardımlaşma vakfından’da bütün ihtiyaçlarını karşılamasına rağmen bu müessif olay nedeniyle Valimizin, Kaymakamımızın haksız yere suçlanması doğru değildir; dedi.



 

HABER: AHMET UÇMAK ( A HABER AJANS )