İlimizde ulusal olarak yayın yapan Kanal 3 Televizyonunda Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey'in hazırladığı ve canlı olarak yayınlanan Dobra Dobra programına konuk olan Vali Mustafa Tutulmaz ilimizle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

İlimizde ulusal olarak yayın yapan Kanal 3 Televizyonunda Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey'in hazırladığı ve canlı olarak yayınlanan Dobra Dobra programına konuk olan Vali Mustafa Tutulmaz ilimizle ilgili detaylı bilgiler verdi.

 
Göreve başladığı günden itibaren İlimizin tanıtılmasında önemli adımlar atan Vali Mustafa Tutulmaz, Mehmet Emin Güzbey'in sorularına samimiyetle cevap verirken Afyonkarahisar’ı daha ileriye taşımak için Valilik olarak yapılan ve halen devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında; “Afyonkarahisar’ın her aşamasına şahitlik yaptım. Öğrencilik yıllarımdan bu yana Afyonkarahisar’ın gelişimini yakından takip ediyorum. Afyonkarahisar şuanda yaşanılabilecek bir şehirdir. Son 10 yılda Afyonkarahisar kabuğunu kırdı ve potansiyeli en yüksek bir il haline geldi. Bunların arasında Termal turizm Afyonkarahisar için çok önemli bir yer edinmektedir. Yüksek Hızlı Trende bu anlamda Afyonkarahisar’a katkıda bulunacaktır. Kamu bir makinedir, bu makinada şu anda çok iyi bir şekilde çalışmaktadır.” dedi.

Güzel bir sinerji yarattık.

Afyonkarahisar’ın daha fazla kalkınacağının altını çizen Vali Tutulmaz; “Çağımız makine çağıdır. Afyonkarahisar’da da makine sektörü 10 veya 15 yıl içerisinde kendisinden bahsettirecek konuma gelecektir. Gelecek yıllarda Afyonkarahisar kendinden daha çok ve daha iyi şekilde bahsedilecektir. Afyonkarahisar tek noktadan değil birkaç noktadan kalkınacaktır. Afyonkarahisar büyük şehirlerin ziplenmiş bir halidir. Ülkemizin kalkınmasındaki tek yol eğitim ve yetişmiş insanlardır. Bu kapsamda yurtdışındaki hemşerilerimize de bir çağrımız var. Afyonkarahisar artık eski Afyonkarahisar değildir. Sizlerde buraya gelin ve ilimize yatırım yapın. İlimizde hep beraber güzel bir sinerji yarattık. Bu başarıların temeli oluşan bu sinerjiden geçiyor.” dedi.

Her öğrencinin kitap karnesi olacak

Afyonkarahisar’daki görev süresi boyunca mevcut durumu daha ileriye taşımaya gayret ettiğini belirten Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar’a ilk geldiğimde duyduğum iki kelime vardı. Birincisi eğitim, ikincisi Erenler idi. Geldiğim günden itibaren bu iki konuya önem verdim. Erenler’de başlayan suç örgütü Gazlıgöl’de de devam ediyordu. Şimdi ise sorunlar onda ikiye kadar düştü. Okumadan hiçbir başarı elde edilemez. Ortaöğretim giriş sınavında 52. Sıradan 36. Sıraya yükseldik ve Türkçede 30. Sıradayız. İlimizdeki her öğrencinin kitap karnesi olacak. Şuanda ilimizde herhangi bir öğretmen eksiğimiz yoktur. Ayrıca 2017 yılında şehir içerisinde bile silah sesleri duyuluyordu. Düğünlerdeki silah sıkma yönünde Jandarma ve Emniyete talimat verdim. Bütün ilçelerde Drone ile takibe başlandı ve bu takip titizlikle devam edecektir. Silah atma konusunda hiç kimseye taviz verilmeyecektir. Bugüne kadar 36 silah ruhsatı iptal ettik. İlimizde işsizlik oranı düşük ama Afyonkarahisar’da iş beğenmeme var. Bu konuda da önemli çalışmaları sürdürmekteyiz.” dedi.

Afyon bir hazinedir

Afyonkarahisar’da bir hazine olduğunu ve bunun topluma kazandırılması gerektiğini belirterek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Ülkemizde Cumhuriyet var ise Afyonkarahisar’da verilen mücadele sayesinde var. Bu mücadeleyi halen sürdürmekteyiz. Sadece mücadelenin konusu değişti. Mücadelemiz Afyonkarahisar’ın çıtasını yükseltmektir. Bunun için ilimizin tanıtımı için Visitafyon uygulamasına geçildi. Motokros dünya çapında bir etkinlik ve bu husustaki dünyadaki 20 şehirden biriyiz. Uluslararası bir etkinlik yapabilecek bir iliz. Frig Vadilerinin bu yıl daha iyi tanıtımı yapıldı ve iki bakanlık bunu sahiplendi. Anadolu Açık Hava Müzesinin yapımı Seydiler kasabamızda başladı. İlkbaharda Frig Vadilerinde balon uçuş denemeleri yapılacak. İlimizde konaklayan misafir sayısı da bir milyonu geçti.” dedi.

Birleşmemiz büyük bir zenginliktir

Ortak çıkarlarda birlikte hareket etmenin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz; “Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Milletvekillerimiz, siyasi partilerimizin il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve basınımız Afyonkarahisar paydasında birleşmiş durumda. Bizim en büyük zenginliğimiz budur. Ben başta Sayın Bakanımız olmak üzere Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve Afyonkarahisar için uğraşan bütün kamu görevlilerine ve her kesime teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının sonunda ise Afyonkarahisar halkına hizmet etmek adına, spor ve sağlık turizminin yanında Afyonkarahisar’a katma değer sağlayacak her türlü çalışmanın destekçisi olacağını sözlerine ekledi.



ODAK GAZETESİ