Vali Tutulmaz İhsaniye ilçesindeki temasları kapsamında Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtının zaferle sonuçlandırılması için Kıyır Köyü Muhtarı Naci Çengel tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

 

Mevlitte tüm şehitlerimiz rahmet, minnet ve şükranla anılırken, harekâtın zaferle sonuçlandırılması için dualar edildi.

 

Dua sonrası konuşma yapan Vali Tutulmaz; “Zor ve bir o kadar gözde bir coğrafyanın içerisindeyiz. Bu coğrafyanın getirdiği birçok sıkıntılar var. Tarih boyunca atalarımız sürekli mazlumun yanında olmuş, zorda olanların yardımcısı olmuş ve İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletiz. Bunun sonucu olarak bütün dünya Müslümanlığının ve tüm insanlığın gözü bizim üzerimizdedir. Nerede bir sıkıntı olursa kurtuluşu Türkiye’de aramaktadır. Bu bize büyük bir görev sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Bizim bu durumumuzu gören ve yıllardır bizimle uğraşan, bizim büyümemizi engelleyen ve bizi küçük bir kafese hapsetmeye çalışan devletler maalesef son yıllarda yine terörü bahane ederek bizi cendereye sokmaya çalışıyorlar. İşte Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı bu yönde önemlidir. Orada sadece terörle mücadele edilmiyor. Terörle mücadelenin arkasında Türkiye’ye yönelik biçilen kaftanın parçalanması operasyonu yapılıyor. Biz şu anda milletimiz olarak 7’den 70’e herkes ve her görüşteki kişiler bu operasyonu destekliyor. Bu operasyonda biz eğer başarılı olamaz isek Anadolu’ya sıkışmış artık ne gönül coğrafyamızda, nede kardeş ülkelerle bağımız kalamayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızda bunu görerek ve böyle bir operasyonun ülkemizin yararına olacağını değerlendirerek böyle bir harekâtı başlattı. Bütün millet olarak bu harekâtın sonuna kadar arkasındayız. Milletimiz bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden geldi. İnşallah bununda üstesinden en iyi şekilde gelecektir. Harekât şu ana kadar başarılı bir şekilde devam ediyor. Harekât sırasında bizim gayretimiz, çabamız ve gücümüzün yanında kendi ürettiğimiz silahların kullanılması bizlerin böyle bir harekâtta başarılı olmamızı kaçınılmaz hale getiriyor. Burada önemli olan bu milletin birlik ve beraberliğidir. 7’den 70’e herkesin destekte bulunmasıdır. Orada görev yapan kardeşlerimize dualarıyla maddi manevi destekte bulunmasıdır. Bunu başardığımız için Afrin’deki operasyon dâhil bütün operasyonlarda başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtının zaferle sonuçlandırılması için düzenlenen Mevlidi Şerif programı için başta Köy Muhtarı ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Tutulmaz, burada küçük ama anlamı bakımıyla bir o kadar büyük bir program gerçekleştiğini, Anadolu’daki küçük bir köyde böylesine duyarlı bir program geçekleştirilmiş olmasının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.