Vali Mustafa Tutulmaz’ın Veda Mesajı...





Sevgili Afyonkarahisarlılar…

4 Temmuz 2017 tarihinde büyük bir heyecanla başladığım ve o tarihten itibaren geçen 3 yıllık süreçte her güne ayrı anılar sığdırdığım Afyonkarahisar Valiliği görevine veda vakti geldi. Cumhurbaşkanlığımızın yayımlamış olduğu kararnameyle artık bundan sonra Zonguldak Valisi olarak görevime devam edeceğim.

Göreve geldiğim ilk günden itibaren devletimizin verdiği yetkiler ışığında yorulmadan, büyük bir çalışma aşkı ve azmi ile sizlere en iyi hizmeti verebilme gayreti içerisinde oldum. Devletin şefkatli elini ve vatandaşa dokunan yüzünü hissettirebilmek için Afyonkarahisar’ın her bir köşesini ziyaret ederek, sizlerle kucaklaşmaya çalıştım. Afyonkarahisar’ı daha tanınır, merak edilen, var olan tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin keşfedildiği, dünya standartlarında marka değeri olan bir şehir yapabilmek için büyük çaba sarf edip,  Vizyon Projelerle çok sayıda çalışmaya imza attık.

Bu kapsamda Afyonkarahisar’ın fuar ve festivaller şehri olması için mevcut çalışmaları destekleyip, ilk defa Gastro Afyon, Film Festivali, Kitap Fuarı, Dünya Motokros Şampiyonası gibi organizasyonların düzenlenmesini sağladık. Bütün bu çalışmalarımızın neticesinde Afyonkarahisar’ın uluslararası ağlara katılması için girişimlerde bulunduk. Başvurularımız neticesinde UNESCO’nun Gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağına ve Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne dahil olduk. Termal turizmin uluslararası boyut kazanıp sağlık turizmine dönüşmesi için Sağlık Endüstri Bölgesi oluşturulması alt yapı çalışmalarını yaptık. Afyonkarahisar’ı kış turizminde de söz sahibi olması için “Klimatan Kayak Merkezi” fizibilite çalışmaları tamamlandı. Şu anda bu alanda imar çalışmaları devam ediyor.

Frigya Vadileri’ne görev sürem boyunca ayrı bir önem vermeye çalıştım. Gerek doğa açısından gerekse de tarih açısından Frigya’yı turizme kazandırma çalışmalarımız her geçen gün artarak devam etti. Bu kapsamda Frig Vadisi Turizm Geliştirme Projesi’ni hayata geçirdik.  Yaptığımız çalışmalar kapsamında şu anda Frigya Vadileri’ne olan ilgi ve merak her geçen gün artıyor.

Afyonkarahisar’ın tanıtımı noktasında dijital tanıtıma ağırlık verdik. Bu kapsamda Valiliğimizde Tanıtım Bürosunu kurarak, “Visit Afyon” markasını oluşturduk. Tanıtım çalışmalarımızı bu marka üzerinden yürüttük.  Tanıtım için görevimiz boyunca sosyal medya ve geleneksel medya araçlarını etkin bir şekilde kullandık. Marka çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’ı anlatan tanıtımına katkıda bulunan gezi programları, lezzet programları, sinema filmlerine, festivallere ve diğer etkinliklere valilik olarak tam destekte bulunduk.

Görev sürem boyunca Afyonkarahisar’a yakışmayan “düğünlerde silah sıkma gibi ilkel bir alışkanlıkla” mücadelemizi her geçen gün artırdık. Bu mücadelemizde ciddi bir mesafe kat ettik. Umarım bundan sonraki süreçte bu ilkel davranıştan tamamen kurtulmuş oluruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir valisi olarak bu ülkeye hizmet etme imkanını bana sunan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerine, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Afyonkarahisar’da görev yaptığım süre boyunca kendimi bu şehrin evladı gibi görüp öyle çalıştım. Cumhuriyet’in kazanıldığı bu topraklara hizmetkar olabilmeyi bana nasip eden rabbime şükrediyorum. Afyonkarahisar’da gerçekleşen her başarılı çalışmanın ardında birlik ve beraberlik yatıyor. Bu uyumlu çalışmalarda beraber çalıştığımız milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize,  meslek ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerimize, siyasi aktörlerimize, iş adamlarımıza, kamu görevlilerimize, hayırseverlerimize, muhtarlarımıza, katıldığım programlarda bizlerle destek olan basın mensuplarına ve mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Afyonkarahisar, zengin tarihi ve kültürel değerleriyle, sahip olduğu termal kaynaklarıyla, her geçen gün gelişen sanayisiyle, dinamik yapısıyla gelecekte adından çok sık söz ettirecektir. Buna inancımın tam olduğunu belirtiyor, tüm hemşerilerimizden haklarını helal etmelerini istiyor, herkesi yürekten selamlıyorum.