Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Vali Mustafa Tutulmaz emekli din görevlileri ile bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Vali Mustafa Tutulmaz emekli din görevlileri ile bir araya geldi.

 

Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı programa Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve emekli din görevlileri katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk olarak İl Müftüsü Şükrü Kabukçu konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılki temanın “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”  olarak belirlendiğini söyleyen İl Müftüsü Kabukçu: “Din Görevlililerine gereken önemin verilmesi, birlik ve beraberliğin sembolü olan camilerimizin fonksiyonlarını, ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemini daha iyi ortaya koyabilmek, yeni yetişen nesiller üzerinde cami ve mescitler hakkında kalıcı izler bırakabilmek amacıyla, her yıl 1-7 Ekim tarihleri “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır” dedi.

 

Din Görevliliği Cazip Hale Geldi

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşması sonrası Vali Mustafa Tutulmaz söz aldı. Din görevlisi olmanın zorluğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Din görevlisi olmak, bu görevi yapmak zor. Sizler bu zor görevi zor zamanda yapan kişilersiniz. Ancak her geçen gün din görevi ile din görevlilerinin çalışma şartlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.  Hükümetlerimiz son dönemlerde bu camiaya yönelik yaptığı çalışmalarla önemli hizmetler sundu. Din görevliliği özlük haklarından başlayarak her alanda cazip hale getirildi. Sizler hafız olarak veya din eğitimi alarak elinizde bir şekilde kor taşıdınız. Geçmiş dönemlerde din görevlisi olmak ve bu görevi yürütmek kolay değildi. Sizler bu hizmetleri yerine getirdiniz ve en azından aktif görevle nihayetlendirdiniz. Kendinizle ne kadar onur ve gurur duysanız haktır. Bende İmam Hatip Lisesi mezunuyum. İlk gittiğim dönemlerde bende sıkıntılar yaşamıştım. Şükür bugün çok daha iyi bir konuma geldik” dedi.

 

Duyarlı İnsanlar Olalım

 

Cami görevlilerinin, Kur'an kursu hocalarının daha duyarlı insanlar olmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Din görevlisi ya da Kur’an Kursu hocasının neyi ne için yaptığını çok iyi bilmesi ve bunun bilinciyle hareket etmesi gerekir. Bu görevin iki yönü var. Biri dini ortaya koyan yön yani Yaradan’ın emri ve yasaklarına uymayı, gereğini yerine getirmeyi, bir de toplumun din görevlilerine verdiği değer var. Her ikisi de bizim için önemlidir. Bizim hem kendimize, hem milletimize, hem de Allah'a karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak daha bilinçli hareket etmemiz lazım. Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Sizleri hatırladığı ve sabah kahvaltısında bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Unutulmak kötüdür. Hem Müftülüğümüz, hem Belediye Başkanımız sizleri unutmuyor. Yılda bir kez de olsa sizlerle beraber olmaya çalışıyorlar. Onlara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sizlere de bu davete icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatınızda sağlık huzur ve mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasıyla program sona erdi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası İlkokul Öğrencileri Cami Buluşmaları, İHL Öğrencileri ile Din Görevlileri Tecrübe Paylaşımı Konferansları, Hastanelerde hasta ziyaretleri, huzurevi ziyareti, Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler Konulu Konferans Programı gibi etkinliklerle devam edecek.