Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Vali Tutulmaz gün içerisindeki programları dahilinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi Koruyucu Ağız Tarama ve Eğitim Merkezi (KADTEM), 112 Başhekimliği ile Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi (KETEM)’de denetlemelerde bulundu.

 

Vali Mustafa Tutulmaz İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığını denetlemeleri sırasında başkanlığa bağlı idari birimlerin yaptıkları çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Denetlemeler sırasında Klinik ve Klinik dışı iki bölümden oluşan Halk Sağlığı Laboratuvarlarında da incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, laboratuvarların birimleri, verdikleri hizmetler ve yaptıkları çalışmalar hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgiler aldı.

 

 
İçme, Kullanma, Kaynak, Doğal Mineralli, Kaplıca, Havuz Diyalız Suları, Kaplıca Çamurunun analizlerinin yapıldığı Klinik dışı laboratuvarı bölge laboratuvarı olup 42 parametreden akredite olmuştur.

 

 

Toplum Sağlığı Merkezi Koruyucu Ağız Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KADTEM) okullarda belli programlar dahilinde gidilip, diş taramalara ve flor vernik uygulamaları yapılmaktadır.

Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi (KETEM)’de ise kanser hastalığının riesk faktörleri ile erken teşhisine yönelik her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetleri, ulusal kanser tarama standartlarına göre kolon ( bağırsak), servisk (rahim ağzı) ve meme kanserlerine yönelik taramalar yapılmaktadır.

 

Vali Tutulmaz, Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm kuruluşlarda sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi noktasında gerekli önlemlerin alınması için kurum yetkililerine talimatlar verdi.