Vali Mustafa Tutulmaz, ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde makine ve et sektöründe faaliyet gösteren firmalara ziyarette bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Vali Mustafa Tutulmaz, ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde makine ve et sektöründe faaliyet gösteren firmalara ziyarette bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz ilk olarak et sektöründe faaliyet gösteren Cantürk Et’e ziyarette bulundu. Vali Tutulmaz, Cantürk Et işletmesinin üretim kısmında incelemeleri sırasında İşletme sahibi Mehmet Özbayat’tan işletme ve ilimiz et sektörü hakkında bilgiler aldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, İlimiz Organize Sanayi Bölgesinde makine sektöründe faaliyet gösteren SPT Makine firmasına ziyarette bulundu. Vali Tutulmaz fabrikanın üretim bölümündeki incelemeleri sırasında Şirket Müdürü Gürkan Uslu’dan makine üretimi ve sektör hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra Kaptanlar Makine firmasına ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, firma sahibi Osman Kaptan’dan üretilen ürünlerle ilgili bilgiler aldı.

Makine sektörüne ziyaretleri sırasında Sektörde yaşanan sıkıntılar ile firmaların temsilcilerinin istek ve taleplerini dinleyen Vali Mustafa Tutulmaz; “Makine sektörünün sorunlarını dinlemek ve hep birlikte çözüm bulmak için bu tür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bizler ülke olarak maalesef makine sektöründe bazı sıkıntılar yaşamaktayız. Fakat birlikte hareket eder ve dayanışma içerisinde olursak bu sıkıntılarında üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

İlimiz makine üretim sektörü merkezi olma yönünde hızla ilerliyor

Ülke olarak sanayide ilerlememiz adına potansiyelin var olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz; “Ülkemizi kalkındırmak, ilimizi daha da gelişmiş hale getirmek ve istihdama katkı sağlamak ancak makine sektöründe ilerlemekle ve yüksek teknoloji ürünleri üretmekle mümkündür. Ülkemiz ve ilimizde makine sektöründe ilerleyebilecek bir potansiyel var. Biz de Valilik ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla makine sektörünün ortak ihtiyaçlarını giderebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Yapılan çalışmalarla ilimiz makine üretim sektörü merkezi olma yönünde hızla ilerliyor. Valilik ve Zafer Kalkınma Ajansı olarak makine sektörünün her zaman takipçisi ve destekçisi olacağız.” dedi.