Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun tüm Türkiye kapsamında başlatmış olduğu "Yeni Yılda Ağaç Kesme Fidan Dik" sloganı ile başlattığı “Ağaç Kesme Fidan Dik” projesi kapsamında yılın son haftasında Anıtpark önünde vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımı programına katıldı.

 

Fidan dağıtımına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, Orman İşletme Müdürü Esat Şimşek, Orman Fidanlık Müdürü Mutlu, Tepe Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürü Emel Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

 

Orman Genel Müdürlüğü Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğü tarafından organize edilen fidan dağıtımı sırasında tüplü topraklı karaçam ve sedir fidanları vatandaşlarımıza dağıtıldı.

 

Orman İşletme Müdürü Esat Şimşek ve Fidanlık Müdürü Mutlu Tepe tarafından "Yeni Yılda Ağaç Kesme Fidan Dik " sloganı ile ilgili olarak Vali Mustafa Tutulmaz’a kısa bir bilgi verildi.

 

Fidan dağıtım etkinliği öncesinde kısa bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Yılbaşlarında tasvip etmediğimiz ve hoşumuzu gitmeyen bir şekilde genç ağaçlar kesilerek bilhassa çam ağaçları kesilerek yılbaşı kutlamasına vesile ediliyor. Ancak burada orman teşkilatımızla birlikte farklı bir yönde ağaç dikmeyi ön planda çıkararak bu tür davranışların yani genç ağaçların kesilmesinin yanlış olduğunu kamuoyuna anlatmak istedik. Bütün vatandaşlarımıza bugün ve bu hafta genç fidanları toprakla buluşturarak onları yaşatmayı seçmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesile ile yeşile ve fidana olan ilgiyi bir kez daha gündemde tutmayı planlıyoruz. Emeği geçen Orman teşkilatımızın tüm çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın öncülüğünde yapılan bu etkinliğin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile ayrıca yaklaşan yeni yılın öncelikle Afyonkarahisar’ımıza, daha sonrada tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

 

Konuşma sonunda Vali Mustafa Tutulmaz Anıtpark önünde bulunan vatandaşlara fidan dağıttı.