Vali Tutulmaz’ın 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı

Baharın ilk günü, baharın uyanış müjdesi, barış ve kardeşliğin diriliş mevsimi olan Nevruz; umudun, kardeşliğin ve dayanışmanın bayramıdır. Nevruz huzura açılan kapı, canlanıp yeşillenen doğanın adı, sevinç ve coşkunun başlangıcıdır.

Nevruz’u manasına uygun bir şekilde, barış içinde kutlamalı, böylesi bir bayramı hain emellere alet etmek isteyenlere fırsat verilmemelidir. Bahar mevsiminin bolluk ve bereketini, toprağın dirilişini müjdeleyen nevruzu milletçe el ele, gönül gönüle kutlamanın mutluluk ve heyecanının yaşandığımız bu günde birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla korumalı, milletçe ortak değerler altında kenetlenmeliyiz.

Bu düşüncelerle baharın, bolluğun ve bereketin bayramı Nevruz’un milletimizle birlikte dünyadaki tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türk milletinin, Türk-İslam Âleminin Nevruz Bayramını kutluyor, vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarıma sağlıklı, huzur dolu ve başarılarla geçecek bir ömür diliyor, selam ve hürmetlerimi sunuyorum.