Vali Mustafa Tutulmaz’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda Regaib Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme mutluluğumuz, bugün birçok hikmet ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir.

Miraç, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Cenab-ı Allah (c.c)’ın izni ve keremiyle bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok ilahi hikmet, bereket ve sırları barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç, bir arınma ve Allah’a yükseliştir. Bizzat Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından müminlerin miracı olarak nitelenen namaz, bu kutlu gecede Cenab-ı Allah (c.c) tarafından müminlere hediye edilmiştir.

Bu ulvi kandilin ebediyen gök kubbemizi ve gönül dünyamızı aydınlatmasını, bu mübarek gecenin yüreklerimize ebedi bir diriliş ve sonsuz bir muştu getirmesini, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.