VALİ TUTULMAZ ’IN “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLAMA MESAJI

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte her yıl 10 Ocak tarihi "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır.

 
Basın, geçmişten günümüze demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Basının Ülkemizin ve İlimizin sorunlarını objektif bir şekilde kamuoyuna aktararak toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, etkin çözüm önerileri ile demokrasinin güçlenmesine, gelişmesine ve daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Basın mensupları bu önemli görevi yerine getirirken ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamakta, aynı zamanda ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik tanıtımına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta görevlerini yerine getirerek halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim.