Vali Tutulmaz mesajında; "Sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, şefkat ve merhametin, iyiliğin, sabrın sembolü annelerimizi anlamak, onların kıymetini bilmek ve onları onurlandırmak için en özel günlerden birindeyiz. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Bizleri hayata hazırlayan annelerimiz ailenin temeli, çocuklarımızın ilk öğretmenidir. Toplum annelerin yetiştirdikleri çocukların omuzlarında yükselir. Güçlü bir gelecek için annelerimizin yaşam şartlarını iyileştirmeli, onları desteklemeli, saygı ve hürmetimizi esirgememeliyiz. Bir anne her şart altında çocuğunu nasıl büyütüp geleceğe hazırlıyorsa, çocuk da hayatının ilerleyen safhalarında annesine olan görevlerini eksiksiz yerine getirmeli, onu asla ihmal etmemelidir.

Kültürümüz bizlere anne ve babaların daima kıymetli olduğunu anlatmıştır. Annelerimizin mutlu olması, incinmemesi ve gözlerine hüzün düşmemesi en temel arzumuzdur. Onların ihmal edilmesi, unutulması, köşelerinde yalnız ve bir başlarına bırakılmaları istemediğimiz bir durum. Günümüzde ne yazık ki insanların birbirinden uzak yaşamalarından dolayı anne ve babalar ihmal edilmekte, onlara karşı sevgi ve saygımız tam gösterilememektedir. İşte bu sebeple annelerimizi sadece Anneler Günü’nde değil, yılın her günü hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Koronavirüs salgını bizlere sevginin ve özlemin kıymetini de bir kez daha gösterdi. Hepimiz sevdiklerimizin ve kendimizin sağlığı için bir süredir sevdiklerimizle kucaklaşamadık. Anneler Günü’nde de ayrı kaldığımız annelerimize sevgimizi uzaktan da olsa hissettirelim, görüntülü arayalım, sosyal mesafeli de olsa özlem giderelim.

Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baştacımız annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum. Bugünü fırsat bilerek tüm şehit annelerine milletim adına bir kez minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.