14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlik Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  yapılan etkinlik Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Diyabet konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Diyabet Federasyonu (IDF) öncülüğünde; tıp tarihinde bugüne kadar üretilmiş en değerli molekül diyebileceğimiz İnsulin Hormonu’nu bulan Frederick Banting’in doğum günü olan 14 Kasım tarihi “Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünya Diyabet Günü nedeniyle gerçekleştirilen programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Alb. Hamza Çömez, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak Vali Mustafa Tutulmaz vatandaşlarımıza örnek olmak amacıyla tansiyonunu ölçtürdü.

‘Geleceğimizi değiştirmek için bugün harekete geçelim’ sloganıyla gerçekleştirilen programda bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz; “Diyabet hastalığının önemli sebeplerinden biri olan obezite ile mücadele yönünde Müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi ve Annelik Okullarımızda ilaçsız ve kişiye özel tedavi programları uygulanmaktadır. Dünya Diyabet Günü münasebetiyle bütün kilolu bireyleri ve şeker hastalarını “sağlıklı bir hayat” için İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlara davet ediyorum” dedi.

Az yiyeceğiz, çok hareket edeceğiz

“Dünya Diyabet Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün diyabet günü. Diyabet aslında bir taraftan bizim toplumumuzda şeker hastalığı olarak da tatlı gibi gelir ama tatlı tatlı ömrü sonlandıran bir hastalıktır. Aslında belki doğrudan bir hastalık değil ama hastalıklara sebep olan bir yapıdır. Bunun da tek sebebi kilo ve hareketsiz olmaktır. Bunu giderebilmek için, bu tür bir hastalığa yakalanmamak için ve diğer hastalıkları tetiklememesi için yapmamız gereken tek şey hayatımızda daha çok hareketli olacağız, daha az yiyeceğiz. Bunun başka yol yok. Bunu herkesin bu şekilde bilmesi lazım. Şeker hastalığı teşhisi konulan birçok tanıdığım günlük olarak yürüyerek bu hastalığı tamamen yenmiş durumdalar. Onun için buna yakalanmadan yürüyüşlerimizi arttıracağız, daha çok yürüyeceğiz, hemen her yere araba kullanmayacağız. Bunu yaptığımız zaman sağlıklı bir hayatla hem devletimize bağlı sosyal güvenlik kurumlarının işini azaltmış olacağız, hem de daha az maliyetli ve konforlu bir yaşam sürmüş olacağız. İşin özü bu; az yiyeceğiz, çok hareket edeceğiz.” dedi.

“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” programı günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.