Vali Mustafa Tutulmaz Dazkırı ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Vali Mustafa Tutulmaz Dazkırı ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Belediye düğün salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Vekili Mesut Coşkun, Belediye Başkanı Vekili Naciye İpek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Tutulmaz toplantı öncesinde son kararname ile Dazkırı ilçesine atanan Dazkırı Kaymakam Vekili Mesut Coşkun’u makamında ziyaret ederek,  görevinde başarılar diledi. Burada ilçe müdürleri ile de toplantı yapan Vali Tutulmaz ilçedeki son durum hakkında brifing aldı.

Toplantıda öncelikle mahalli idareler seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, taleplerde hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takibiyle düğünlerde silah atılmaması hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan ve her ilçede yılda iki kez toplantı yaptığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün Başmakçı ilçesinde başladığımız programlarımıza şimdi Dazkırı ilçemizle devam ediyoruz. Her ilçe için yılda en az bir kez muhtar toplantısı yapıyoruz. Bu toplantılar kapsamında sizlerle hasbihal ediyoruz, konuşuyoruz, mesul olduğunuz yerleşim yerlerinin değerlendirmelerini yapıyoruz. Mümkün olduğunda da köylerimizi ziyaret ederek oradaki vatandaşlarımızla da bir araya geliyoruz. Bugünde sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Dazkırı ilçemizi, temel atma ve açılış programları, bayramlaşmalar ve farklı toplantılar sebebiyle ziyaret ediyoruz. Bu toplantımızda yerel seçimlerden sonraki ilk toplantımızdır. Bu toplantıyla sizlere hem bir merhaba hem de bir hayırlı olsun demek istedik. Bu kapsamda da bizlere iletecek olduğunuz istek ve talepleri dinleyeceğiz. Dazkırı ilçemizdeki yerel seçimler sonrasında muhtarlarımızdan çok azı değişmiş durumdadır. Muhtarlık değişim oranı %46 civarında görünüyor. Ben tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Halkın güvenini kazanmak ve onlara en iyi şekilde hizmet etmek kolay değildir. Bu görevi üstlenen tüm muhtarlarımıza da hayırlı olsun diyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlık köklü bir geçmişi olan büyük bir yapıdır diyerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz: “Muhtarlık, bir yönüyle Devlet görevlisi konumunda bir yönde de vatandaşın temsilcisi konumundadır. Muhtarların hem memuriyet konumu var hem de sivillik yönüz var. Bu durum size hem güç veriyor hem de beraberinde sorumluluk getiriyor. Bu iki konumu en iyi şekilde dengelemeniz ve iki tarafa da olan görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz yerin huzurunun sağlanması, oranın daha yaşanabilir hale gelmesi ve refahının artması için kamuyla işbirliği yapmanız gerekiyor. Taleplerinizi ilgili kuruma iletmeniz gerekiyor, kamudan gelen talepleri de vatandaşlara adeta bir köprü görevi üstlenerek aktarmanız gerekmektedir. Bu manada muhtarlık zor bir görev ve bir o kadar da onurlu bir görevdir. Şu andan itibaren kırgınlıklarınızı bitirin. Kimseyi ayırt etmeden herkese eşit şekilde hizmet edin. Bu konuyla alakalı bizlere zaman zaman bazı olumsuz durumlar ulaşıyor. Artık bu tür ilkel davranış ve uygulamaları bir kenara bırakıp vatandaşa hizmet etme duygusunu yoğun bir şekilde yaşanması gerekiyor. Bulunduğunuz konumlar nedeniyle sizler göz önünde olan kişileriz. Vatandaş sizlere kızabilir ya da olumsuz bir tavır sergileyebilir. Sizler sakinliği elinizden bırakmayın ve halkı daima kucaklayın. Durum böyle olursa o yerde huzur olur. Zaten bir yerde huzur olursa idarecide huzurlu ve başarı olur. Tam tersi bir yerde huzur yoksa orada başarısızlıklar olur.” dedi.

Muhtar toplantısının öncesinde ilçenin kurum yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Vali Tutulmaz: “Yeni kimlik kartına geçiş oranı %90’lara ulaşmış bu sevindirici bir durumdur. Ama çevrenizde yeni nüfus kimlik kartı almayan varsa da onlara hatırlatmalarda bulunun. Diğer bir husus bazı yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim yapıyoruz. Bu kapsamda öğrencileri taşıyan servislere çok önem veriyoruz. Çünkü servisle taşınan öğrenci devlete teslim edilmiş konumdadır. Bizim muhtarlardan başlayarak Valiliğe kadar hepimizin üzerinde bu çocukları teslim almamızın sorumluluğu var. Ailelerinden sağ salim aldığımız çocukları yine aynı şekilde sağ salim ailelerine teslim etmek durumundayız. Bu açıdan servis araçlarını iyi denetleyelim. Servislerdeki kişilerin ahlaki durumları, güvenli bir seyahat noktasında davranışlarını kontrol edelim.  Son zamanlarda bilhassa çocuk tacizi konusunda çok fazla vakalar oluşmaya başladı. Servislerde ve diğer alanlarda olsun tüm kamu görevlileri uyanık olmalı. Bu tür durumlarla karşılaşmamalıyız. Bunun yolu tedbiri ciddi şekilde almaktan geçiyor. Çocuklarımızı güvenli ve sağlıklı bir şekilde evlerine bırakalım.” şeklinde konuştu.

Köylerde yatırımlar konusunda hassas olunması gerektiğinin altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz: “Her şey usulüne uygun mu kontrol edelim. İlçelerde görev yapan kamu görevlilerini takip edin ve olumsuz durumları muhataplarına bildirin. Öğretmen geç geliyorsa bu durumu yetkililere bildirin. Köylerdeki metruk binaların takibi noktasında da dikkatli olalım. Bu tür binaları yıkalım. İl Özel İdaremiz bu noktada çalışmalarına başladı. Bu tür binalar suç ve suçlulara ortam oluyor. Burada başlayan olumsuzluklar topluma zarar veriyor. Köylerde terk edilmiş araç vb. eşyaları kaldıralım. Köy düzenine ve temizliğine özen gösterelim. Yine bir diğer husus su sıkıntısı. Suların kullanımı noktasında sıkıntı oluyor. Suyu iyi yönetmeliyiz. İl Özel İdaresi bu alanda çalışma yapıyor. İlerleyen dönemlerde bu alanda da sıkıntıyı çözmüş olacağız. İlçe ve köylerle ilgili problemleri genel anlamda ilçede çözmeye çalışalım. Eğer ilçede çözüme kavuşmaz ise bana cep telefonumdan iletebilirsiniz. İhtiyaç durumunda 24 saat beni arayabilirsiniz. Vatandaşlarımıza hizmet etmek adına hepimiz seferber halinde olmalıyız. Çünkü üzerimizde vebal taşıyoruz. Onun için bulunduğumuz makamlara yakışır bir şekilde duruş sergileyelim ve hiç kimseyi ayırt etmeden görevimizi layıkıyla yerine getirelim.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz İçişleri Bakanlığının uyuşturucu madde kullanımı ve satışını engellemek için yapmış olduğu mobil uygulama “Uyuma” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yanmayan sokak lambaları ile ilgili olarak geliştirdiği “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.

Toplantıda muhtarlarda istek, talep ve şikâyetlerini Vali Tutulmaz’a iletti. Karşılıklı görüş alış verişi sonrası toplantı sona erdi.

Vali Mustafa Tutulmaz toplantı sonrası sırasıyla, Arıköy, Bozan, Yayla, İdris, ve Akarca köylerini ziyaret ederek muhtarlar ile vatandaşların istek, talep ve şikâyetlerini dinledi.