lçe ziyaretleri kapsamında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, Çobanlar İlçesine bağlı merkez, kasaba mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yaparak istek, talep ve önerilerini dinledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

İlçe ziyaretleri kapsamında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, Çobanlar İlçesine bağlı merkez, kasaba mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yaparak istek, talep ve önerilerini dinledi.



Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleşen köy ve mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıya Çobanlar Kaymakam V. Fırat Kadiroğlu, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ile ilçe müdürleri katıldı.



Muhtarlar toplantısında öncelikle 31 Mart 2019 mahalli idareler genel seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, kamu yatırımlarının takibi, taşımalı eğitim sistemindeki servis araçlarının denetimi, köy ve mahallelerdeki metruk bina ve yapılar gibi konularda muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan ve muhtarlık görevini önemsediğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “İlçelerimizde muhtarlarımızla toplantılarda bir araya geliyoruz. Bu yıl yeni bir seçim oldu. Muhtarlarımız değişti. Çobanlar ilçemizde de yüzde 44’lük bir değişim var. Değişim oranı çok yüksek değil. Demek ki vatandaşlar sizlerden memnun. Sizleri bu anlamda tebrik ediyorum. Muhtarlık her geçen gün önemi artan bir görev. Güvenlik riski taşıyan seçimler oldu. Tartışmalı ve çekişmeli bir süreç oldu.  Muhtarlık görevini yapanları önemsiyorum. Onlar buralarda başarılı oldukça, köylerden başlamak üzere şehir merkezine kadar yansımalar oluyor ve toplumsal huzurda sağlanmış oluyor. Çift taraflı bir görev üstleniyorsunuz. Bu görevi yapmak kolay değil” dedi.

Makamların gelip geçici olduğuna değinen ve muhtarlara empati kurmalarını tavsiye eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Köylerde yatırımların takipçisi olun. Eksik ve hataları ilgili kurumlara ulaşarak bildirin. Problemler sağlıklı bir şekilde çözülsün. Bir diğer husus taşımalı eğitim. Servis araçlarını iyi bir şekilde takip edin. Muhtarlarımız bu konuda uyanık olsun. Çocuklarımızı sağ salim evlerinden alıp, aynı şekilde evlerine ulaştırmalıyız. Kurallara uyulup uyulmadığı hususunda dikkatli olalım.  Bizler vatandaşa hizmet için varız. Her toplantıda bu noktaya dikkat çekiyorum. Vatandaşın probleminin çözülmesinde ve onlarla iletişimde dikkatli ve saygılı olalım. Problemlerini çözme noktasında da gayretli olalım. Bunu empati kurarak yapabiliriz. Empati yaparsak doğruyu yüzde yüz yakalamış oluruz. Bu makamlar gelip geçicidir. Vatandaşa hizmet etme dışında başka düşüncemiz olmamalı. Yarın bu makamları bırakınca bizlerde vatandaş olacağız ve kamu kurumlarına gitmek durumunda kalacağız” diye konuştu.

Muhtarlara kendi çalışma hayatından örnekler veren ve “Ben hiçbir evrakı ertesi güne bırakmam” diyen Vali Mustafa Tutulmaz “Evraklar masamda asla beklemez. Bekletmem söz konusu değildir. Biz vatandaş için varız, vatandaşın işini kolaylaştırmak için görev başındayız. Vatandaşlara hakkı neyse onu vermeliyiz. Bir diğer konu metruk binalar ve atıl durumdaki eski yapılar. Bu yapılar hem kötü görünüyor hem de suç ve suçluya mekân oluyor. Bu binaların yıkılması lazım. Özel İdare bu konuda tespitler yapıyor. Bu konuda köy halkıyla istişare edelim ve bunların Bertarafını sağlayalım. Köylerdeki moloz gibi eski eşya ve çöp atıklarını temizleyelim. Köylerimizi temiz ve düzenli tutalım. Bulunduğumuz alanlar iyi görünümlü olmalı. İçişleri Bakanlığımızın bir uygulamasını da sizlere anlatmak istiyorum. Uyuma Projesi. Bu proje ile uyuşturucu kullanımı veya ticareti yapan kişileri kimliğiniz gizli şekilde ihbar edebilirsiniz. Bu programı kullanalım. Kolluk güçlerimize yardımcı olalım. Bir diğer uygulama yanmayan sokak lambalarını bu uygulama ile bildirebilirsiniz. Bir de yeşil dedektör uygulamamız var. Sigara kullanımı ihbarlarını bu uygulama ile yapabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanları taleplerini dile getirdiler.

Muhtarları dinleyen Vali Mustafa Tutulmaz sorunlara ve taleplere çözümler üretmeye çalıştı.