Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliği ile düzenlenen “15 Temmuz Milli Direniş, Unutmadık, Unutturmayacağız” adlı sergi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla açıldı.

Fotoğraf sergisinin açılışına başta Vali Tutulmaz olmak üzere İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri Sivil toplum Temsilcileri katıldılar.

AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş’ın sunumu ile başlayan etkinlik, Vali Tutulmaz’ın konuşmaları ile devam etti.

Ülkemiz üzerinden oynanan oyunun önemli bir halkasıydı

15 Temmuz’un ülkemiz üzerinden oynanan oyunların bir halkası olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Tutulmaz, “Bu hafta 3 yıl önce yaşadığımız sıkıntılı gün ve arkasından vatandaşlarımızın kahramanlığının hatırlanması, anılması adına önemli bir haftadır. 15 Temmuz Destanını ve o gün şehit olan değerli şehitlerimizi ve gazilerimizi anma adına önemli bir haftadayız. 15 Temmuz, ülkemiz üzerinden oynanan oyunun önemli bir halkasıydı. Bu halkalar daha devam ediyor, bitmedi. Halkımızın feraseti bunu çok güzel bir şekilde gördü ve tepkisini anında ortaya koydu.” diye konuştu.  

Halkımızı etkinliklere davet ediyoruz

Fotoğrafın önemine değinerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, “İşte o gün yaşanan ve ondan sonraki süreçte yaşanan kahramanlıklar birlikte davranabilme ve ülkeye sahip çıkabilme adına yapılanlar burada fotoğraflarla bizlere sunuluyor. Fotoğraf gerçekten de bir kare ama sayfalarca, kitaplarca anlatılacak olayı küçük bir şekilde yakalayabiliyor. Buradaki her karede bunu görüyoruz. Bu haftaki etkinliklerin dolu dolu geçmesini diliyoruz, halkımızı bu hafta kapsamında gerçekleşecek etkinliklerde görmek istiyoruz. Allah bu millete tekrar bu tür sıkıntılar yaşatmasın diyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak sergide yer alan fotoğraflar başta Vali Tutulmaz olmak üzere tüm protokol üyelerince incelendi.