10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen festival ve çeşitli etkinlikler Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Anıtpark’ta gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar’da engellilerin hayata tutunabilmesi ve halkımız arasındaki yerinin en iyi seviyelere getirilebilmesi adına bu yıl 13.'sü düzenlenen etkinlikler kapsamında Anıtpark'ta oluşturulan ‘Engelsiz Hayat El Sanatları’ sergisi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla açıldı.

 

Festival programında yer alan serginin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, engelli kardeşlerimiz için faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Festivalde konuşan Vali Tutulmaz; “Öncelikle böyle bir etkinliği düzenledikleri için gerek Belediye Kent Konseyi’ne gerekse Engelliler Meclisi Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum.  Engellilik bizim elimizde olan bir şey değil. Hatta sağlıklı olanlarda birer engelli adayı. Her gün trafik kazalarında olsun, başka durumlarda olsun sakatlanıp kalan ömrünü engelli olarak devam ettiren birçok arkadaşımız var. Engelli arkadaşlarımızın durumunu bizim dışımızda olan bir durum olarak algılamamız gerekiyor. Bu anlayışla Hükümetimiz, Valiliğimiz, Belediyemiz her türlü yardımı sonuna kadar yapma gayreti içerisindedir. Engellilerine sahip çıkan devlet, engellilerin derdiyle hemhal olan devlet güçlü devlettir. Devletimiz her geçen gün engellilerimizle daha yakından ilgilenmekte, gerek eğitimde gerekse sosyal ve günlük hayatta onlarla beraber olmaya çalışmaktadır. Engelliler için buradaki derneklerin çabaları, kamu kurum ve kuruluşların çabaları takdire şayandır. Sivil toplum kuruluşları olmazsa olmaz. Ancak güçlü STK’lar olmamız lazım. Küçük olsun ve daha dar çerçeveli olsun mantığıyla hareket edilirse problemlerimizin ilgili makamlara anlatılması ve çözüm bulunması daha zor olur. Güçlü STK’lar ile hareket etmemizde fayda var. Allah engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. “dedi.

 

Etkinlikler esnasında engelli kardeşlerimizle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Vali Tutulmaz, engellilerin istek ve taleplerini dinledi. Afyonkarahisar Valiliği olarak engelli kardeşlerimizin yanında olduklarını ve kendilerine her türlü desteğin verileceğini belirten Vali Tutulmaz, daha sonra engelliler tarafından düzenlenen sergiyi gezdi.

 

Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Mehter Takımının, Sakatlar Derneği Koro Ekibi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle renk kattığı festival çeşitli spor dallarında dereceye giren engellilere ödül verilmesiyle sona erdi.