Rusya’dan ilimize gelen ve aralarında seyahat acentesi yetkilileri ile sağlık turizmi yetkililerinin bulunduğu heyet Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek ilimiz ekonomisi, termal ve sağlık turizmi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Rusya’dan ilimize gelen ve aralarında seyahat acentesi yetkilileri ile sağlık turizmi yetkililerinin bulunduğu heyet Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek ilimiz ekonomisi, termal ve sağlık turizmi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.



Türk Hava Yolları yetkilisi Erhan Bulut, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Vahit Akyol ve ZAFTODER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gümüşhan’da hazır bulundular.



Türk Hava Yolları, Zafer Kalkınma Ajansı ve Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği işbirliğinde Rusya’dan gelen turizm heyetini kabulü sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın termalin merkezi olarak adlandırıldığını söyledi. Afyonkarahisar’ın turizmin hem termal yönüyle, hem de kültür, doğa ve spor turizmi yönüyle potansiyeli olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu potansiyeli kullanma yönünde de hızlı bir çalışma ve gayretimiz var. İlimiz Batı Anadolu bölümünde yer alıyor. Bütün yolların ve iklimlerin kesiştiği bir bölgedeyiz. Tarih açısından da hem yakın tarih, hem de geçmişteki insanlık tarihi açısından ilimizin önemli bir yeri var. Deniz turizmi dışında her türlü turizm faaliyetinin kolayca yapılabileceği, çeşitli turizm aktivitelerinin bulunabileceği bir il konumundadır. Bunun en önemlisi termal turizm ve bununla bağlantılı sağlık turizmidir. Gerek termalin sağlıkla ilgili bölümü, gerekse rahatlama, dinlenme bölümü ile sağlık turizminin önemli bir ayağı olma yönünde hızla ilerlemekteyiz. Bunun dışında medikal turizm alanında da önemli bir potansiyelimiz var. 3 özel hastane faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun bir tanesi özellikle tüp bebek konusunda uzmanlaşmıştır. Bu hastanemize yurt dışından önemli sayıda misafir gelmeye başlamıştır. Sadece sağlıkla ilgili olan üniversite hastanemiz var. Burada termal tedavi ile ilgili 200 yatak kapasiteli fizik tedavi bölümü mevcuttur. Bu hastanemize de yoğun bir ilgi var” dedi.



Turizmin değişik alanlarında da potansiyelin olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz. “Bunlardan birisi Mevleviliğin önemli merkezlerinden birisi Afyonkarahisar’dır. Doğa Turizmi ve kültürel zenginliklerimizde turizmin önemli alanlarından birisidir. Dünyanın çok az yerinde bulunan müzik aletleri müzemiz var. Dünyanın farklı yerlerinden 450 adet müzik aleti sergileniyor Yumurta Sanatları Müzemiz var. Bu yıl Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olduk. Yani termal alanında sertifika sahibi illerden birisiyiz. İlimiz UNESCO tarafından Gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edildi. Dünyada Gastronomi alanında 36 şehirden birisidir Afyonkarahisar. Tarihi Termal Kentler Birliğinde de 42 ilden birisidir. Değerlerini yeni yeni ortaya çıkarmaya çalışılan, değerleri yeni yeni tanınan bir şehirdir burası. Bugüne kadar Afyonkarahisar ismini belki de çok fazla duymadınız ama bundan sonra bu ismi çok duyacaksınız. Önümüzdeki süreçte potansiyeli kalkınma, gelişme, ilerleme ve tanınma yönü en fazla olan illerden birisidir” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının ardından Rus heyetin sorularını yanıtladı. Rus heyet kendilerini kabul ettiği için Vali Tutulmaz’a teşekkürlerini sunarak, sağlık turizmine yönelik teklifleri olacağını, aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginliklere yönelikte teklifler sunacaklarını dile getirdiler.

Ziyaret, tüm ziyaretçilerin katılımıyla yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.