Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşların devletle olan bağını güçlendirmek, istek, talep ve önerilerini ilk ağızdan dinleyerek çözüm üretmek, aynı zamanda huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Halk Toplantısına başkanlık etti.



Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Halk Toplantısı’na Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



Toplantılarda her konuya çözüm üretmeye çalıştıklarını ama çoğunlukla kamuda iş talebi için gelindiğini söyleyen ve bu konuda vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu toplantılarımızda amaç; kamu kurum ve kuruluşlarımızın görev alanına giren hususlarda eksiklikler varsa, bizim burada göremediklerimiz var ise bunları İl Müdürlerimiz vasıtası ile çözüme kavuşturmaktır. Çözemediğimiz bazı sorunları da not alıyoruz ve yetkili arkadaşlarımız bu sorunları çözüme kavuşturuyor. Bu güne kadar tecrübelerimde gördüğüm sonuç, daha çok iş talebi geliyor. Ancak iş talebinde de çoğunlukta devlette iş isteniyor. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR İl Müdürlüğünde toplantımız vardı. Bu toplantıda 1 yıl içerisinde özel şirketlerin İŞKUR’dan talep ettikleri işçi sayısı 10 bin 300 kişi. Biz ise 8 Bin 500 kişiye iş sağlayabildik. Firmaların bin 800 kişi daha talebi varken biz işçi bulamadık. Bu durum belki nitelikli işçiyi karşılayamadığımızdan olabilir. Bir kısmı ise işi kamuda arama eğilimde oluyor. Kamuda iş aramanın yolu sınavdan geçiyor. Kamuya sınavsız personel alınması mümkün değil. Öncelikle Kamu Personeli Seçme sınavı oluyor, bundan sonra ise Kamu Kurumlarının ihtiyaçlarına göre personel ataması oluyor. KPSS olmadan kurumlara işçi ya da memur olarak girebilmek mümkün değil. Onun için sizlerden ricamız böyle bir talebiniz varsa bunu bize iletmeyin. Çalışma gayretinde olan arkadaşlarımız için iş var. Herkesin istediği gibi çalışması mümkün değil, biraz şartlarımızı zorlamalıyız ve mevcut işleri yapmak için gayret göstermeliyiz” dedi.

Konuşmasının ardından vatandaşlara sırasıyla söz veren Vali Mustafa Tutulmaz, kendisine iletilen talep, şikâyet, sıkıntı ve önerileri dinledi, çözüm üretmeye çalıştı.

Vali Mustafa Tutulmaz toplantıda iletilen talep ve sorunlardan bazılarını ilgili kurum müdürünü telefonla arayarak bizzat çözüme kavuşturdu. Telefon aracılığıyla ulaştığı yetkililerden konuya ilişkin bilgiler alan Vali Tutulmaz, kurum müdürü ile vatandaşı görüştürerek, sıkıntısına çözüm üretti.

Vali Tutulmaz toplantının devamında talepleri tek tek dinleyerek gerekli gördüğü hususlarda ilgili kurum müdürlerine talimatlar vererek gereğinin yapılmasını istedi.