Vali Mustafa Tutulmaz İscehisar ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya gelerek, muhtarların istek, talep ve şikâyetlerini dinledi.



İscehisar Esnaf Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, İscehisar Kaymakam Vekili Uğur Kapar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Emin İpek, Su ve Kanal Hizmetleri Müdür Vekili İsmail Dağ, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz öncelikle İscehisar Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Vekili Uğur Kapar’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Vali Tutulmaz köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, taleplerle ilgili hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takibi, taşımalı eğitim sistemindeki servis araçlarının denetimi, köy ve mahallelerdeki metruk bina ve yapılar gibi birçok farklı başlıkta detaylı bilgiler verdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlara hizmet noktasında eşitliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak: “Bu yıl muhtarlık seçimleri yapıldı. İscehisar ilçemizde de yüzde 70’lik bir değişim var. Vatandaşlar değişimden yana. Seçilen arkadaşları öncelikle tebrik ediyorum. Yüzde 30’luk dilime giren ve ikinci kez seçilen muhtarlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Muhtarlık zor bir görev. İki şapkanız var. Hem devletin, hem de vatandaşın hizmetindesiniz. İki tarafından karşılıklı elçisisiniz. Muhtarlığın geçmişten gelen bir gücü var. Kamunun muhtarlara verdiği önem ile gücünüz her geçen gün artıyor. İnşallah güzel hizmetlere vesile olursunuz. Muhtarlar seçildiğinde genellikle seçim öncesi yaşananları devam ettiriyor. Herkesi kucaklayın. Ayrım yapmayalım. Hukuken ve vicdanen hesap vermekle yükümlüyüz. Kişilere yönelik uygulamalarda, hizmetlerde eşit olalım. Bizler hizmet için bu makamlardayız” dedi.

Vatandaşların kamu hizmeti alırken memnun edilmesi gerektiğini ifade eden ve bu konuda empati kurmaya özen gösterelim diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Vatandaş kamu hizmetini alırken de aldıktan sonra da mutlu olmalı. Hizmet almak için size gelen vatandaşlara nazik ve güler yüzlü davranın. Bu bilinçle hareket edelim. Kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak, bizlerde öyle davranalım. Milletimize hizmet etmek ve onlara sonsuz saygı duymak durumundayız. Bunu sağladığımız müddetçe mutlu oluruz. Köylerde taşımalı eğitim alan öğrencilerimiz var. Bu öğrenciler bizlere emanet. Bu çocuklara sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlerine ulaştırmalıyız. Bu açıdan servis araçlarını sıkı denetlemeliyiz. Meydana gelebilecek her türlü olumsuzluk bizlere vicdanen rahatsızlık yaratır. Metruk binaları da tespit edelim ve yıkımlarını sağlayalım. Bu alanlar suç işlenen ve suç işlemeye teşvik eden noktalar. Buraları mümkün olduğu kadar kısa sürede yıkarak temizleyeceğiz. Uyuşturucu önemli bir sorun. Son dönemlerde yapılan kararlı operasyonlarla azalma yaşandı ancak bu alanda dikkatli olmakta fayda var. Hep birlikte el ele vererek toplumumuzu bu beladan kurtaralım. Bakanlığımızın bir mobil uygulaması var. Uyuma adlı uygulama ile gizli ihbarlar oluşturabilirsiniz” diye konuştu.

Muhtarlara her türlü sıkıntıda ve istekte kendisine her zaman ulaşabileceklerini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Kamu yatırımlarının takipçisi olun. 82 milyonun hakkı olan bu yatırımları takip edelim. Taleplerde hiyerarşik silsileyi takip etmenizde önemli. Herhangi bir sorunda öncelikle ilgili kuruma, emniyete, kaymakamlığa gidin. Hala çözüm bulunamadıysa en son olarak bana ulaşabilirsiniz. Cep telefonumdan beni her zaman arayabilir, sorunları iletebilirsiniz. Kimlik kartı değişimleri de diğer önemli bir husus. Bu konuda da gayretli olalım. Değişimi tamamlayalım. Vatandaşa duyurumuzu yapalım ve değişimleri sağlayalım. Bir an evvel güvenlikli olan yeni kimlik kartlarına geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz toplantı sonunda sözü muhtarlara bıraktı. Sırayla söz alan muhtarlar talep, istek ve şikâyetlerini Vali Mustafa Tutulmaz’a ileterek çözüm aradı.

Vali Mustafa Tutulmaz İscehisar ilçesindeki incelemeleri kapsamında Karakaya, Konarı, Cevizli ve Bahçecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarını sordu, varsa talep ve isteklerini dinledi.



Vali Mustafa Tutulmaz İscehisar ilçesi ziyaretleri kapsamında Cevizli köyünde inşaatı devam eden köyiçi menfez çalışmasını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Mustafa Tutulmaz öğrencileri de unutmadı. Eğitimde kalitenin artması ve okuma kültürünün gelişmesi için büyük çaba sarf eden Vali Mustafa Tutulmaz Cevizli köyü ziyaretinde öğrencilere çeşitli kitaplar hediye ederek, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.