1958 yılından bu yana her yıl 5 Nisan günü, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Avukatlar, insanların ihtiyaç duydukları savunma hakkının temsilcileri olmakla birlikte bağımsız yargının güvencesi ve çağdaş hukuk sistemimizin de ayrılmaz bir parçasıdırlar.

 

Kişileri hakları konusunda bilgilendirip yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar, hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde önemli bir görev üstlenmişlerdir. Hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde önemli bir işleve sahiptir. Adaletin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına vesile olan avukatlar, verdikleri hizmetlerle toplumda hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin en yüksek düzeyde olmasına ve vatandaş-devlet ilişkilerinin temeline güvenin yerleştirilmesine de büyük katkı sağlamaktadırlar.

 

Bu vesile ile kamu vicdanı, adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda sorumluluk anlayışı içerisinde görevlerini yerine getiren başta Afyonkarahisar Barosu Avukatları olmak üzere tüm avukatlarımızın “Avukatlar Günü”nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.