Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan öncülüğünde Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek, yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.





Ziyarette konuşan ve insan haklarının önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “İnsan hakları toplumların, olmazsa olmaz haklarından olan ve onların bu hakları kullanmadığında insan olma özelliğini kaybedeceği haklardır. Demokratik ve refah düzeyi üst düzeyde olan ülkelerde insan haklarının daha iyi korunduğunu görüyoruz. Ülkemizde 1949 yılından bugüne İnsan Hakları Günü kutlanmaktadır.  Ülkemizde insan haklarına verilen değer her geçen gün artmaktadır. İl İnsan Hakları Kurulumuz ilimizdeki ihlallerin oluşması halinde başvuru ve bu başvuruların değerlendirildiği bir kuruldur. Bugüne kadar verimli bir şekilde görevini yapıyor. Bu kurulun çalışması ile ilgili ilimizde herhangi bir sıkıntı yaşamdık. Ben tüm kurul üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ümidim ilimizden başlayarak ülkemizin, insan hakları alanında örnek olan ve parmakla gösterilen ülkelerden olmasıdır. Ben hepinize ziyaretiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyarette kurul üyeleri yaptıkları faaliyetler ile bundan sonraki yol haritaları hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler verdiler.