Vali Mustafa Tutulmaz, Hocalar ilçesinde merkez kasaba, köy ve mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. 

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Vali Mustafa Tutulmaz, Hocalar ilçesinde merkez kasaba, köy ve mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. 





Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıda Hocalar Kaymakam Vekili Cihat Abukan, ilçe müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Malumunuz olduğu üzere bütün ilçelerimizi her yıl geziyoruz. Bu ziyaretlerimizde hem köylerimizin problemlerini yerinde incelemeye çalışıyoruz hem de o ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını hızlı bir şekilde gözden geçiriyoruz. Bu toplantıya ilçe Kaymakamımız, ilçemizdeki müdürlerimiz, köy muhtarlarımız ve mahalle muhtarlarımız katılıyor. Bugün ilçemizin problemlerini bir noktada tespit etmeye ve tespit ettiklerimizi de çözmeye çalışacağız. Zaten çoğu problemler önceden biliniyor ve bunlara yönelik tedbirler de alınıyor. Hocalar ilçemiz bu anlamda çok problemi olmayan veya problemleri çözülebilir şeklinde olan bir ilçemiz. Bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu toplantı ile birlikte tüm ilçelerde muhtarlarla bir araya gelmiş olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün merkezle beraber 18 ilçenin bu yıla ait son toplantısını yapıyoruz. Bu toplantıyı sadece problem çözme olarak da algılamayın,  aynı zamanda ilçelerde ne oluyor? Ne yaşanıyor? Onları da gözlemleme imkânımız oluyor. Bu yıl seçim yılıydı. Muhtarlarımızın bir kısmı yeniden seçildi bir kısmı ilk defa seçildi. Seçim kazanmak kolay değil tabi bunun farkındayız, hele bu yıl muhtarlık seçimleri çok daha rekabetli geçti. Bu durum muhtarlık kurumunun önemini, değerini bir şekilde bize anlatıyordu. Muhtarlığın zaten tarihten beri gelen bir ağırlığı var. Muhtarlık bir taraftan devletimizin o beldede ki, o köydeki veya mahalledeki gözü kulağı, bir taraftan da vatandaşın devlet nezdindeki temsilcisi, elçisi konumundadır. Bu yönüyle zor ama o kadar da şerefli bir görevdir.” diye konuştu.

Son yıllarda muhtarlık görevinin değerinin önceki dönemlere göre daha fazla arttığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Muhtarlık görevine rekabet içerisinde seçiliyoruz ama arkasından herkesi temsil etme gibi, herkese eşit muamele yapma gibi bir görevimiz var. Bu görevi ihmal etmememiz lazım. Bize oy verdi, oy vermedi gibi düşünceler içerisinde olmamalıyız. Biz herkese eşit şekilde muamele etmeliyiz. Burada muhtarlarımızın yüzde 73’ü değişmiş. Bu büyük bir oran. Bu yönüyle de sizlerle birlikte olmak ve bu konuşmayı yapmak çok daha önemli oluyor. Yeni muhtar arkadaşların heyecanı üst düzeydedir ama yanlış yapabilme ihtimali de aynı oranda yüksektir. Bu açıdan İlçe Müdürleri ile istişare içerisinde olun. Kaymakamımızla istişare içerisinde olun. Yanlış yapmadan hem ilçenin hem de köylerin problemleri daha rahat çözülmüş olur. Köylere yapılan hizmetlerde Afyonkarahisar farklı illerle kıyaslanamayacak şekilde iyi durumdayız. Alt yapı ve su problemleri tamamen çözülmüş durumda. Bizlerin suyu yönetememe problemimiz var. Muhtarlarımız bunun bilinci içerisinde olmalı. Suyu yönetecek olan muhtarladır. Suyun hesabı yapılıyor ve su şebekesi oluşturuluyor. Eğer siz suyu israf eder ve düzenli kullanamazsanız su sıkıntısı yaşanıyor. Bu alanda İl Özel İdaresi bir çalışma yapıyor. İnşallah bu çalışma ile bu alanda da sıkıntılar yaşanmayacaktır. Alt yapı problemi yok. Sadece bir iki köyde parke sorunu var. Bu sorunlarda kısa sürede çözülecektir.”dedi.

Muhtarlardan köylerde yapılan kamu yatırımlarını yakından takip etmelerini isteyen Vali Mustafa Tutulmaz; “Yanlış giden bir durum olduğunda ilgili yetkiliye bildirin. Yanlış olanı engelleyin. Devlet kaynak ayırıyor. Kaynakta sıkıntı yok. Ancak bu imkânların verimli kullanılması gerekiyor. Kamu binası bugün yapılıyor kısa süre sonra sıkıntı yaşanıyor. Mutlaka eksik olabilir, yanlışlık olabilir ama bizlerde bu noktada dikkatli olalım. Vatandaşın vergisiyle, parasıyla yapılan her işte duyarlı ve vicdanlı davranmalı en iyi işi yapmalıyız. Yapılan her hizmeti dedektif zihniyeti ile takip edin. Doğru gitmeyen bir şey varsa mutlaka ilgili kişiyle istişare edin. Her türlü sıkıntıda bana her zaman ulaşabilirsiniz. Bizler vatandaş için bu makamlardayız. Vatandaş sıkıntıdaysa bizim rahat etme gibi bir lüksümüz yok. Hizmet anlayışımız empati ile olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz toplantı sonunda muhtarlara tek tek söz vererek mahalle ve köylerinde yaşadıkları sıkıntı, talep ve isteklerini dinledi. Sorunlara çözümler üreten Vali Mustafa Tutulmaz, gerekli gördüğü hususlarda yetkili kişilere talimatlar vererek, sorunun çözülmesini istedi.