Vali Mustafa Tutulmaz Bolvadin ilçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Âdem Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Tutulmaz toplantı öncesinde son kararname ile Bolvadin ilçesine atanan Bolvadin Kaymakamı Âdem Öztürk’e makamında nezaket ziyaretinde bulunarak görevinde ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantıda öncelikle mahalli idareler seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, taleplerde hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takibi, düğünlerde silah atılmaması hakkında muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Toplantıdaki konuşmasında huzur ve düzeni sağlamak için muhtarlara büyük görev düştüğüne dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Sizlerle beraber yılda bir kez mutlaka bir araya geliyoruz. Sizlerle beraber ilçemizin, köylerimizin, mahallerimizin problemlerini değerlendiriyoruz. Genel olarak baktığımızda İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü görev alanına giren sorunlar daha çok gündemde oluyor. Bu sebeple iki müdürümüz toplantılarda bizlerle bir arada oluyor. Bir seçim dönemi geride kaldı. Yapılan seçimle yüzde 60’lık bir değişim olmuş. Demek ki vatandaşlarımız geleceği sizde gördüler. Sizlere düşen bundan sonraki süreçte en iyi hizmeti yapmak. Bu hizmeti yaparken rakiplerinize de adil davranın. Herkese eşit mesafede olun. Köyün huzuru ve düzenini sağlamak sizlere düşüyor. Anlayışlı, adil ve kucaklayıcı olun. Bu konuda hassas olalım. Sorumluluk makamı sizlerde” dedi.

Köylerin problemlerinin önemli bir ölçüde çözüldüğünü söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Artık bizim bu dönemde yaptığımız yatırımlar ağırlıklı olarak sosyal donatılar. Bu talepleri de önemli oranda yerine getirmeye çalışıyoruz. Yollarımız sıcak asfalta dönmeye başladı. Bu yıl 70-80 km değişik ilçelerde sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. Köy grup yollarını yapıyoruz. Uzun vadede tüm köylerimizi sıcak asfaltla buluşturulacağız. Sizler şanslısınız. Çünkü plent fabrikasına yakındasınız. Hizmetin ulaşması daha kolay olacak. Köylerimizde zaman zaman bazı sıkıntılar ile karşılaşıyorum. Köylerimizin etrafında dökülmüş molozlar, terk edilmiş araçlar, metruk binalar bulunuyor. Bu tür görüntüler dışarıdan gelene nahoş bir görüntü sunuyor. Bu konuda titiz olalım. Bulunduğumuz yerleri göze hoş, burada yaşanır denilecek hale getirelim. Yatırımları takip edin. Çok müdahaleci olmadan yanlış yapıldığında müdahale edin. İlgili yerlere bildirimde bulunun. Sorunlara doğrudan müdahalede bulunmaktansa ilgili kişilere havale edin. Yapılan işleri kontrolörlerin ve müteahhitlerin vicdanına bırakmayın. Muhtarlar olarak dikkatli olalım. Sizler seçilmişler olarak devlet kademesinin bir bölümünü oluşturuyorsunuz” diye konuştu.

Düğünlerde silah sıkılması konusunda da bir kez daha uyarılarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Diğer bir husus düğünlerde silah atılması hususu. İki yıldır ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Düğünlerde silah sıkılması ilkelliğin zirve yaptığı bir durumdur. Bu insani bir davranış değildir. Gelin bu ilkel davranışı hep birlikte bitirelim. Biz bu konuda kararlıyız. Jandarma ve Emniyete kesin talimatım var. Kesinlikle af yok, drone ile takip, gerekirse ücretle vatandaştan görüntü de alabiliyoruz. Yeter ki sorun çözülsün. Peyderpey yakalama yapıyoruz. Geldiğimiz noktada bu oranı yüzde 20’lere kadar düşürdük. Hafta sonu yapılan düğünlerde 6 kişi ile ilgili cezai işlem uygulandı. 4 tabanca yakalandı. Bunlar devam edecek. Bunlar toplumsal olaylar bir günde bitmiyor elbette. Ama uyarılarımız sürüyor. Muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Tarafımdan yazı gönderdiğim muhtarlar var. Bir kez uyarıyoruz. Köyde muhtarlar milletin aldığı nefesten bile haberdardır. Muhtarımız düğün sahibini uyaracak ve silah atılırsa ben gerekli yerlere bildirim uyarısı yapacak. Bunun başka yolu yok. Uyarı yapacağız akabinde de yetki alıncaya kadar işi götüreceğiz. Yakında whatsapp üzerinden silah atılmasını bildiren kişilere ödül vereceğim. Silah sıkmak isteyenler için atış poligonu var. Oraya gidin istediğiniz kadar sıkın ama düğünde yapmayın.”

Servis araçlarının takibi konusunda da uyarılarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Eğitim öğretim dönemi başladı. Servis araçları konusunda dikkatli olalım. Uyarılarınızı yapın. Yanlış yapanı gördüğünüz anda gerekli yerlere şikâyetinizi yapın. Devlet bu kişilere parasını ödüyor. Sizlerde evlatlarımızın güvensiz ortamda seyahat etmemeleri için gerekli takibi yapın. Okullarda öğretmen takibini yapın. Zamanında geliyor mu, erken mi gidiyor bunu gözlemleyin. Eğitim konusunda hassas olalım. Eğitimde başarı çıtamızı yükseltmemiz gerekiyor. El birliği ile bu işi başarmalıyız. Ciddi bir eğitim süreci işliyor mu köylerde bunun takipçisi olun. Bir başka konu yeni kimlik kartı değişimi. Yüzde 75’lik bir değişim olmuş. Bu konuda da gerekli çalışmayı yapalım ve değişimi tamamlayalım” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz İçişleri Bakanlığının uyuşturucu madde kullanımı ve satışını engellemek için yapmış olduğu mobil uygulama “Uyuma” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yanmayan sokak lambaları ile ilgili olarak geliştirdiği “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması” hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.

Toplantıda muhtarlarda istek, talep ve şikâyetlerini Vali Tutulmaz’a iletti. Karşılıklı görüş alış verişi sonrası toplantı sona erdi.

Vali Mustafa Tutulmaz toplantı sonrası sırasıyla Dipevler, Nusratlı, Taşlıdere, Yörükkaracaören, Güney ve Kutlu köylerini ziyaret ederek muhtarlar ile vatandaşların istek, talep ve şikâyetlerini dinledi.