Binlerce yıllık geçmişe sahip Afyonkarahisar'ın saklı tarihini ve doğa güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için çok sayıda projeyi hayata geçiren ve çalışmaları yakından takip eden Vali Gökmen Çiçek hafta sonunu tarihi yerleşim yerleri, oyma kaya mezarları, peribacalarıyla görenleri büyüleyen Frig Vadisi’nde incelemeler yapmak için ayırdı.

Vali Gökmen Çiçek'e eşsiz tarihin ve doğal güzelliklerin görsel şölene dönüştüğü Frig Vadisi’ndeki inceleme gezisinde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Mehmet Keklik, İhsaniye Kaymakamı Semih Doğanoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, iş insanları Salim Pancar ve Yavuz Kocaşaban eşlik etti.  

İlk Durak Ayazini Köyü Oldu

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyetin ilk durağı Ayazini Köyü oldu. Köyde devam eden restorasyon çalışmalarını, Ziyaretçi Karşılama Merkezi’ni, Ayazhan’ı ve devam eden diğer çalışmaları inceleyerek bilgiler aldılar.

Frig Vadisi Bahara Gün Sayıyor

Vali Gökmen Çiçek ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada "Artık Frig Vadisi bahara gün sayıyor. Bugün burada geçmişin derinliklerindeki izleri sürüyoruz. Gerçekten herkes tarafından görülmesi ve keşfedilmesi gereken yerlerden Frig Vadisi.  Bu güzellikler insanı tarihin derinliklerinde gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. En kısa sürede Türkiye’nin en güzel vadilerinden Frig Vadisi’ni turizmin merkezi yapacağız. Tabiat harikası bu coğrafya bahara sürprizlerle küllerinden doğacak" dedi.

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyet, gün boyu süren gezilerinde Friglerin kayalara oyulmuş evlerini, kiliseleri ve kendi medeniyetlerini yansıtan çok sayıda eseri bıraktığı Frig Vadisi’ni karış karış gezerek, her adımda etkileyici bir tarihi, yaşam izi ve gizemi barındıran bu vadiyi turizme kazandırmak için sürdürülen çalışmalar ile yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla gelip görebilmeleri için neler yapılması gerektiği noktasında istişarelerde bulundular.

Emre Gölü Çevresinde Devam Eden Çalışmaları İncelediler

Frig Vadisi’ni alternatif turizmin cazibe merkezi yapmak amacıyla Emre Gölü çevresinde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Emre Gölü, Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi kapsamında göl çevresinde yürüyüş yolları, seyir terasları, kır bahçesi, restoran, Spor alanları, yeşil alanın olduğu birçok sosyal aktivitenin yapılabileceği çalışmalar yapılıyor. Vali Çiçek, Belediye Başkanı Zeybek, İGM Başkanı Çoban, ATSO Başkanı Serteser, iş insanları Pancar ve Kocaşaban, projenin çalışmalarının hızlanması noktasında neler yapılabileceği, çalışmalarda gelinen aşama ve projeye ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Tarihin en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapan bu gizemli merkezi Türkiye’nin önemli Turizm destinasyonlarından yapabilmek adına Frig Vadisinde Emre Gölü çevresinde, Ayazini Köyü çevresinde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.