Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in Miraç Kandili mesajı:

Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandili'nin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmeyi ifade eder.

Ülkemizin geleceği için manevi değerlerin muhafazası büyük önem taşımaktadır. Miraç gecesinde insanoğlu, kendi iç dünyasında yaptığı yolculukla nefsini kötülüklerden arındırarak Allah’a yönelmeli miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmelidir. Dosdoğru bir yaşam prensibiyle hayatına yön veren, yardımsever, ahlaklı, adaletli, ülkesi ve milleti için faydalı işlerin yapılmasına katkıda bulunan insanlar, sağlam toplumların en büyük yapıtaşlarıdır.

Hepimiz bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu mübarek gece, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin güçlenmesine vesile olacaktır. Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, Tüm İslam Âleminin Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum.