Vali Çiçek 10 aralık dünya insan hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Vali Çiçek 10 aralık dünya insan hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tüm insanlığın ortak değeri ve çağdaş dünyanın ortak paydası olan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda,10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmesi münasebeti ile her yıl 10 Aralık, tüm dünyada ve ülkemizde Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Beyannamesi, insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan, insan onuruna yakışır bir yaşam sürebilme hürriyetinin güvence altına alınmasını sağlaman uluslararası bir teminattır. Yüce milletimizin binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşadığı Ülkemiz; tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, ulusal veya etnik köken ve mülkiyet gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.

Şanlı tarihimiz, insanların hak ve hürriyetlerinin korunduğu, haksızlıkların ve zalimliklerin karşısında boyun eğilmediği birçok örneklerle doludur. Milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa asla sessiz kalmamış bir millettir.

İlimizde insan hakları alanında tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Engeli olan kardeşlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımız devam etmektedir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin kabulünün 72. yılında kutladığımız Dünya İnsan Hakları Günü’nün hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların kaldırıldığı ve her türlü şiddetin yok edildiği bir dünyada tüm insanlığa ve milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.