Bağımsızlığı karakter özelliği olarak kabul etmiş bir milletin fertleri olarak kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ilanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın heyecanı ve haklı gururu içindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 97 yıl önce yakmış olduğu cumhuriyet ateşi bu gün Türk milletinin her bireyinin kalbinde geleceğimizi aydınlatan bir meşale olarak yolumuza ışık olmaya devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti dört tarafı düşmanlarca işgal edilmiş olan anavatan Anadolu’da dünya savaş tarihine büyük bir kahramanlık destanı olarak geçen topyekûn bir mücadele ile kurulmuştur.  Bu nedenle cumhuriyetimiz geçmişimizden aldığımız ve geleceğe taşımaya yeminli olduğumuz mukaddes bir armağandır. Tüm yurttaşlarımız bunun bilincinde olarak cumhuriyetin sahip olduğu eşitlik, hak, demokrasi, millet egemenliği gibi tüm erdemleri özümseyerek hayatlarının vaz geçilemez değerleri olarak kabul etmişlerdir. İşte bu şuurla Yüce Türk Milletinin Asil Fertleri olarak görevimiz Cumhuriyetimizi bizden önceki nesiller gibi yeri geldiğinde canımızla koruyacak kadar fedakâr, azimle gayretle, yorulmadan, yılmadan çalışıp yüceltecek kadar idealist, araştırıp öğrenmekten geri adım atmayacak kadar kararlı, geçmiş değerlerinden kopmadan ve geleceğin bilinmezliklerinden korkmadan cumhuriyet yolunda durmaksızın yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşlunda hakları ödenemez emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.