Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Millet olarak üstün gayretle çaba verdiğimiz, hafızalardan asla çıkmayacak bir yılı geride bıraktık. Yerelde, ulusalda ve uluslararası arenada stratejik yerli ve milli hamleleriyle geleceğe umutla bakan bir Türkiye olarak yeni bir yıla girdik.

10 Ocak İdareciler Günü’nde yeni yıla merhaba derken, devlet politikalarımızın başarılı bir şekilde uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızı memnun edecek bir hassasiyetle sunulmasında en önemli sorumluluğun mülki idare amirlerimize düştüğü muhakkaktır.

İdareciler, Türkiye Cumhuriyeti ve onun temel değerlerinin yılmaz bekçileri olarak, memleketin her köşesinde, kendilerine verilen görevleri ve sorumlulukları en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde ve kendilerine verilen bu payenin farkında olarak, devletimiz ile milletimiz arasındaki sevgi ve güven bağlarını da güçlendirme çabası içindedirler.

Mülki idare amirlerimiz, bulunduğu yerde hiçbir ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşımızın hürriyet, refah ve huzurla sürdüreceği bir hayatın sorumluluğunu taşır. Koskoca bir ili, bir ilçeyi, içindekilerle birlikte emanet almış, huzuru ve rahatı eksik ama devlete sadakati, millete teslimiyeti tam olan insanlardır.

Köklü devlet geleneğimiz, sadece fermanlar ve kanunlarla değil, yetiştirdiği devlet adamlarıyla binlerce yıldan bize kadar gelmiş bir hazinedir. Bu zorlu coğrafyada, çevremizde yaşanan onca olaya ve çatışmalara, ülkemizi karıştırmak, iç çatışmalarla devletimizi güçsüz kılmak isteyenlere rağmen, güçlü bir ülke olarak halen ayakta kalmamız, milletimizin feraseti, güçlü devlet geleneğimiz ve devlet aklı tecrübemizledir. Bugün bizlere düşen görev elde ettiğimiz tüm kazanımları, devlet tecrübemizi, yeni kuşaklara en iyi ve doğru şekilde aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmaktan büyük onur duyduğum idarecilik mesleğinin bu anlamlı gününde, kaymakamından, valisine kadar devlet yönetiminin her kademesinde görev yapan tüm devlet adamlarımızın, büyük bir özveriyle kendilerini Aziz Milletimizin hizmetine vakfeden bütün idarecilerimizin İdareciler Günü’nü tebrik ediyor, görev şehitlerimizi, geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.