rnrnVALİ’DEN PKK BENZETMESİrnrnAfyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı beldesinde taşocaklarını istemeyen halk ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedenin ardından görüntüleri inceleyen polis ve jandarma, 14 kişiyi daha ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

VALİ’DEN PKK BENZETMESİ Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı beldesinde taşocaklarını istemeyen halk ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedenin ardından görüntüleri inceleyen polis ve jandarma, 14 kişiyi daha sorgulayarak savcılığa sevk etti.
Taşocaklarına karşı yapılan eylemde çıkan olaylarda 2’si kadın 31 kişi gözaltına alınmıştı. Olaydan sonra görüntüleri inceleyen polis ve jandarma ekipleri, 14 kişiyi daha sorgulayarak savcılığa sevk etti. Savcılığa çıkarılan 45 kişinin yargılanmasının devam ettiği, mahkeme sonuçlanıncaya kadar adli kontrole tabi tutulduğu belirtildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, orada yaşananları tasvip etmediğini belirterek, “Bunlar kötü şeyler, birçok şeylerine de bu adli kontrol olayı mani olacak. PKK görüntüleri gibi, yazık günah değil mi? Bunlar bizim evladımız değil mi? PKK’ya orada kızıyoruz, bunların yaptıkları ne? Jandarmayı, polisi yaralamışlar, taş atıyorlar. Herkesin aklı başında olması gerektiğini söylüyorum. Bütün herkese sağduyu çağrısında bulunuyorum. Beyyazılı kardeşlerimiz, haklarını hukuk yolu ile arasınlar” diye konuştu. ( Haber: Ali Kemal Akan, İhlas Haber Ajansı )