Motokrosun formulası MXGP’nin ilk kez aynı haftada yapılacak iki etabının düzenleneceği Afyonkarahisar’da Türkiye’nin entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest başladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Motokrosun formulası MXGP’nin ilk kez aynı haftada yapılacak iki etabının düzenleneceği Afyonkarahisar’da Türkiye’nin entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest başladı.


Festival, müzik ve eğlenceyi bir arada sunan etkinlik alanına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Gökmen Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, ziyarette bulundu. Başkan Zeybek; Motor Sporları Merkezi’nde gündüz 40’dan fazla spor etkinliği ve aktivitesinin yapıldığı alanda yer alan belediye ve federasyon ekiplerinin yanı sıra farklı tanıtım stantlarını da ziyaret etti. Öte yandan festival alanında mini golf oynayan protokol, golf aracına binerek tur attı.  

2021’İN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİ "TÜRKİYE MOTOFEST" BAŞLADI
Türkiye’nin entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest kapsamında akıl ve zeka oyunları, ayak dartı, basketbol, canlı müzik, çocuk motosiklet eğitimi, çocuk yüz boyama, palyaço, dev salıncak, e-spor oyunları, ebru çalışması, ip atlama, kaligrafi, resim, masa tenisi, matrak, mini atv, mini golf, pickleball, rodeo, simülatör oyunları, su kayağı, tırmanma duvarı, trambolin, uzay tırı, yerel el sanatları, zipline gibi çok sayıda etkinlik yapılıyor. Ayrıca, festival alanında yer alan markalar MXGP ve Formula 1 resmi oyunlarını deneyimleme ve MXGP ve F1 araçlarını keşfetme imkanları da bulunuyor.


TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN LİDER MARKALARI FESTİVALDE
Avrupa’nın 2021 yılındaki en büyük etkinliği ve Türkiye’nin entegre gençlik spor festivali Türkiye MotoFest, Türkiye ve dünyanın lider markalarını ağırlıyor.Türkiye MotoFest'te bu yıl Anlas, BMW Motorroad, Honda, Kymco, MOTED, Suziki, Yamaha gibi spor markalarının yanı sıra; Avşar Maden Suları, Danet, Levent Börek, Misli, Monster, Özerband, Redbull gibi Türkiye'nin ve dünyanın önemli markaları yer alıyor. Motosikletin sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik çabaları çerçevesinde AFAD, Yeşilay, AKUT standları ile Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı, Narkotik Eğitim Tırı, Trafik Eğitim Tırı bulunuyor.


MXGP of TURKEY ve MXGP of AFYON
Dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8’inci etabı MXGP of TURKEY ve 9’uncu etabı MXGP of AFYON dünyada ilk kez aynı hafta içinde yapılacak. MXGP of TURKEY 4-5 Eylül’de ve MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanın En İyi Pisti” ödüllü Afyon MotorsTporları Merkezi’nde koşulacak. Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve ölçümlenmiş 3.1 milyar izleyici tarafından izleniyor. MXGP of TURKEY ve MXGP of AFYON yarışları Türkiye’de TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ’dan canlı yayınlanacak.


MXGP HEYECANI BU HAFTA BOYUNCA AFYON'DA YAŞANACAK!
T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yapılacak yarış TURKSAT, Budget Motosiklet, ANLAS, Özerband, Levent Börek, Misli sponsorluğunda; Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), BMW Motorroad, Doğan Trend, Kymco, Honda, Yamaha, Karcher, ECC Tur, NG Hotels Afyon, Jura Hotels, Afbel Termal Hotel, Akrones Hotel, Budan Thermal Otel, DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar, Eresin Hotels, Korel Thermal Resort, Oruçoğlu Thermal Resort, Özgül Termal Tatil Köyü, Yeniletişim, PowerApp, ActaMedya, Digital Services, Anadolu Prodüksiyon’un desteğiyle yapılıyor.