Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in firma ziyaretleri devam ediyor.

Vali Çiçek, dün Afyonkarahisar Merkez OSB’de Söz Toplu Tüketim Mağazalarına gitti ardından İscehisar ilçesinde faaliyet gösteren Mermer Firmalarını ziyaret etti.

İlk olarak Afyonkarahisar’ın yerel markası Söz Toplu Tüketim Mağazalarını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, 23 mağazada 330 personelle hizmet veren firma hakkında yetkililer Mehmet Siper ve Ali Rıza Gürakar’dan bilgi aldı. Vali Gökmen Çiçek, geçtiğimiz hafta babası Ahmet Siper’i kaybeden Mehmet Siper’e de taziyelerini iletti.

İlk Ziyaret Emin Demirel A.Ş’ye

Ardından İscehisar ilçesine geçen Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’ın Coğrafi İşaret Tescilli ilk ürünlerinden olan mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalara ziyaretler gerçekleştirdi. Vali Gökmen Çiçek’in ilk durağı Demireller Şirket Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Emin Demirel Mermer A. Ş. oldu. Türkiye mermerlerinin kalbi olarak bilinen İscehisar mermer sanayi bölgesinde Demireller Şirket Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Emin Demirel Mermer A. Ş.’yi ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, firma Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Demirel’den bilgiler aldı. İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar ile İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Çiçek, mermer sektörü, üretim, ihracat ve sektörün genel durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Gri Bej’in Türkiye’deki En Önemli Üreticisi

Vali Gökmen Çiçek’in bir diğer ziyareti yine mermer sektöründe faaliyet gösteren, Ayyıldız Maden Mermer İnş. ve İnş. Malz. San. Tic. Ltd. Şti.’e oldu. Beş ülkede yüzden fazla firma ile çalışan ve üretiminin %90’ını ihraç eden firma hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Ayyıldız’dan bilgiler aldı.  Ayyıldız Mermer 100 den fazla uzman personeli ile yılda yaklaşık 60.000 ton blok üretimi ile dünya piyasalarında büyük rağbet gören Gri Bej’in Türkiye’deki en önemli üreticilerinden biri.

9 Ocak ve 3 Fabrikada Üretim Yapılıyor

Karamehmet Mermer A.Ş.’yi de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, 9 ocak ve 3 fabrikası bulunan ve yıllık yaklaşık 100,000 m3 blok üretimi yapılan fabrikada incelemelerde bulunarak, üretim ve ihracat konusunda bilgiler aldı. Yüksek teknoloji ile donatılmış 3 fabrikada plaka, fayans ve mozaik üretimi yapıyor. Bu ürünler Türkiye pazarında seçkin projelerde ve özel uygulamalarda kullanılmak üzere satılıyor. Orta Doğu, Afrika, Karayipler, A.B.D. ve birçok Avrupa ülkesine de ihraç ediliyor. Firma Çin’e ve Hindistan’a da blok satışı yapıyor.

İş Dünyasının Her Zaman Yanındayız

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan ve mermerin Afyonkarahisar için bir ata mesleği olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Türkiye’de mermer denildiğinde akla ilk gelen şehir Afyonkarahisar. İşletilebilir mermer rezervinin yüzde 40’ına sahip ve mermer ihracatının da yaklaşık yüzde 16’sına sahip bir il. Yıllardır bu şehre hem ekonomi anlamında hem de Gayri Safı Yurtiçi Hasıla noktasında önemli katkı sağlayan mermer sektörü, ihracatta başı çeken bir sektör. Şehrimizi dünyaya açan ve dünyanın birçok ülkesinde yalnızca bugüne ait modern eserleri değil binlerce yıllık tarihi eserleri de Afyon mermeri süslüyor.  Şehrimizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük emeği olan mermercilerimiz aynı zamanda hayırseverlikte de her zaman bizlerin yanında yer alıyor. Üretime, istihdama katkı sağlayan, bu şehir için dertlenen, taş üstüne taş koyan iş insanımızın her zaman yanındayız” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar ile İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız da eşlik etti.

Kadın Kültür Evi İnşaatını İnceledi

Vali Gökmen Çiçek programları kapsamında Ayyıldız Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Ayyıldız'ın katkılarıyla yapılan ve kısa sürede bitirilmesi planlanan İscehisar Kadın Kültür Evi'nde incelemelerde bulunarak,  inşaatta gelinen aşamalar hakkında Kaymakam Uğur Kapar'dan bilgiler aldı.

Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Son olarak İscehisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Başhekim İlker Ahmet Çınar’dan bilgiler aldı. Hastanede incelemelerde bulunan Valimiz Çiçek, bir yıla yakın süredir salgın nedeniyle yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına fedakârlıkları için teşekkür etti.