Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in Öğretmenler Günü mesajı:

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in Öğretmenler Günü mesajı:





24 Kasım 1928 tarihi, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının veriliş tarihidir. Bu anlamlı güne bir kez daha ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.


Öğretmenlik, bedeli paha biçilemeyecek kadar yüce ve bir o kadar da ağır sorumluluk gerektiren dünyanın en güzel mesleklerindendir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözünden de anlaşıldığı üzere, geleceğimizi şekillendiren yegâne olgu; eğitimdir. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına atılan her adımda kuşkusuz siz değerli öğretmenlerimizin katkısı çok büyüktür.

Kıymetli Öğretmenler, sizler, insan sevgisiyle dolu, herkese güven veren, ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kahramanlarsınız.

Ülkemizi saran Koronavirüs günlerinde, devletimizin teşvik ve destekleriyle, ilimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak hedefindeki çalışmalarınızı azim ve kararlılıkla sürdürdüğünüz için teşekkür ederek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.