Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Vali Çiçek'in mesajı;

Yüce Allah’ın biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan ettiği eşsiz zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın manevi coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, günlük hayatın koşuşturmacası arasında bizleri tüm sıcaklığı, huzuruyla karşılayan müstesna günlerdir. Bu özel ve anlamlı günlerde tüm kırgınlıklar, kızgınlıklar bir kenara bırakılır, sevinç ve güzel anılar yerini alır. Dini Bayramlar manevi yönümüzü zenginleştiren, toplumsal bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, birbirimizi anlamamızı sağlayan, güzel anıların oluşturulduğu özel günlerdir.

Değerli Hemşehrilerim

Uzun bir süredir Covid-19 salgınının gölgesinde geçirdiğimiz günleri önemli ölçüde geride bıraktık. Aşılama çalışmaları ve vatandaşlarımızın kurallara duyarlılığı sonucu 1 Temmuz itibariyle kontrollü sosyal hayatın 3. Aşamasına geçtik. Bir Kurban Bayramı’nı daha salgınla mücadele ve kontrollü sosyal hayatın olduğu süreçte karşılıyoruz.

Böylesine hassas bir süreçte eş, dost, akraba ziyaretleri gerçekleştirirken salgın sürecinin sürdüğünü aklımızdan çıkarmamalı, ziyaretleri mümkün olduğunca kısa tutmalı, hijyen, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeli, kalabalıklardan uzak durmalı, evlerimizi sık sık havalandırmalıyız. Bayram sevincimizin salgının yeniden artmasına vesile olmasına imkan tanımamalıyız. İnşallah bu bayram özlediğimiz eski bayramlara kavuşacağımız son bayram olur.

Sevgili Afyonkarahisarlılar

Kurban; Rabbimize, birbirimize, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir. Onun için bayramı fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı,  sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız. Bu güzel bayram günlerinde yakınlarımızı ve gazilerimizi de yalnız bırakmamalı, bayram sevincimizi onlarla da paylaşmalıyız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Bayramı şehir dışında geçirecek olan ve bayram süresince yollarda olacak olan tüm vatandaşlarımıza da trafik kurallarına uymalarını, bayram sevincine gölge düşmemesi adına uykusuz, emniyet kemersiz ve tedbirsiz bir şekilde seyahat etmemelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yolların kavşak noktası konumunda olan Afyonkarahisar’ımızda bayram süresince herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek adına emniyet ve jandarma ekiplerimiz bayram süresince görevlerinin başında olacaklar. Şimdiden hepsine iyi bayramlar ve hayırlı görevler diliyorum.

Bayram süresince çalışmak durumunda olan sağlık, itfaiye ve zabıta personeli ve tüm çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.