Vali Gökmen Çiçek Dünya Radyo Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Vali Gökmen Çiçek Dünya Radyo Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


İŞTE O MESAJ;

Birleşmiş Milletler Radyosu’nun kuruluş günü olan 13 Şubat, UNESCO tarafından “Dünya Radyo Günü” olarak ilan edilmiş olup bugün dünyada ve ülkemizde Dünya Radyo Günü olarak kutlanmaktadır.

Radyo, dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim araçlarından biridir. Eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve aynı şekilde, doğal afet zamanlarında bilginin hayati kaynağıdır. Yüzlerini görmediğimiz ve sadece sesleriyle onları tanıdığımız, her yerde ve her zaman bir dost gibi bizimle birlikte olan ve her anımızda istediğimiz zaman yanımızda olan ve medyanın görünmeyen yüzleri olan radyolar yaşantımızın vazgeçilmezleridir.

Zaman içinde kitle iletişim araçlarında çeşitlilik meydana gelmiş olmakla beraber radyo, etkinlik ve yaygınlık bakımından önemini muhafaza etmiştir. Hâlâ etkisi, gücü, samimiyeti tartışılmayan ve çok sevilen bir iletişim aracı olmakla birlikte yalınlığıyla da geniş kitlelere ulaşarak halkın sesi olmuştur.

Bu vesileyle ilimizde ve ülkemizde radyo sektöründe emek veren tüm çalışanları tebrik ediyor, Dünya Radyo Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.