Afyon Valisi Gökmen Çiçek'in firma ziyaretleri devam ediyor.

Vali Çiçek, bugün de Afyonkarahisar’ın gelişmesi ve kalkınması noktasında lokomotif rol üstelenen firmalara ziyaretler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda İkbal Grup bünyesinde hizmet veren İkbal Et ve İkbal Şekerlemeyi ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, coğrafi işaret tescilli meşhur lezzetimiz Afyon Lokumu ile tescilli sucuk, pastırma ve diğer et ürünlerinin üretim aşamaları hakkında İkbal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Pancar’dan bilgiler aldı.

Öncelikle tesiste yer alan İkbal Et firmasını ziyaret eden Vali Çiçek, meşhur coğrafi işaret tescilli lezzetlerimiz Afyon Sucuğu ve pastırması ile üretilen diğer et ürünlerinin üretimde geçtiği aşamalar konusunda firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Osmanlıdan günümüze uzanan Türk Lokumu, Afyonkarahisar’da üretiliyor. Dünya ülkelerine de ihraç edilen Afyon Lokumu, lezzetiyle de büyük beğeni topluyor. İkbal Şekerleme A.Ş. 2013 yılında faaliyete geçen üretim tesisinde 100’den fazla ürün üretiyor. Doğal maddeler dışında katkı maddesinin kullanılmadığı ürünler, birçok farklı ülkeye ihraç ediliyor.

Tesiste incelemelerde bulunan ve lokum başta olmak üzere üretimi yapılan diğer ürünlerin üretim aşmalarını yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, firma Genel Müdürü Mustafa Soytürk’ten tesisin genel işleyişi ve ihracat konusunda bilgiler aldı. Çalışanlarla da görüşen Vali Çiçek, kolaylıklar diledi.