Koronavirüs salgınıyla etkili mücadele edebilmek amacıyla düzenli olarak yapılan İl Pandemi toplantısı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Koronavirüs salgınıyla etkili mücadele edebilmek amacıyla düzenli olarak yapılan İl Pandemi toplantısı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında yapıldı.

Valilik Makam toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Mehmet Keklik ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Koronavirüs salgınında il genelindeki genel tablonun değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda, Vali Gökmen Çiçek, öncelikle vaka sayılarının düşürülmesi noktasında yoğun çalışma temposu yürüten ve başarılı işler yaparak vaka sayılarının düşmesini sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve 112 başta olmak üzere tüm Pandemi kurulu üyelerine teşekkür etti.

12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi okullarda alınacak önlemler, öğretmen ve öğrenciler için uygulanacak tedbir kurallarının görüşüldüğü toplantıda, olası pozitif vakalarda yapılması gerekenler istişare edilerek, alınan önlemler gözden geçirildi. Pazartesi günü 917 okulda yüz yüze eğitim faaliyeti başlayacak. Tüm okullarda hijyen başta olmak üzere tüm tedbirler alındı. Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla İSDEM ekipleri olası bir olumsuz durumun yaşanması için tüm okulları ziyaret ederek denetimler gerçekleştirecek.

Toplantıda vatandaşların yoğun olarak bulunduğu toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çeşitli iş ve işlemlerini yürüttükleri diğer alanlarda fiziksel mesafenin korunması, kalabalıkların azaltılması noktasında alınacak önlemler ve izlenecek yol değerlendirilerek bu konuda görüş alış verişinde bulunuldu.

-Covid­19 hastalığı tanısı konulan ya da temaslısı durumunda olan vatandaşların kalabalıklara karışmasını ve izolasyon kurallarını ihlal etmelerini önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama ve Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu getirilmişti.

Bu kapsamda il genelince HES kodu uygulaması ve alınması gereken tedbirler görüşüldü. Vali Gökmen Çiçek pilot uygulama olarak il genelinde İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Bankalar, Noterler ve Türk Telekom bünyesinde HES kodu sorgulaması talimatını verdi.